22 Mayıs'ta yapılacak Ak Parti kongresinde yeni Genel Başkan kim olacak sorusu halen daha yanıt ararken, bugün basına yansıyan haberlerde yeni Başbakan'ın Perşembe günü açıklanacağı iddia edildi. Star Gazetesi'nde çıkan habere göre, kongre öncesinde tüm birimlerden oluşacak 4 kişilik komisyon tarafından yeni Başbakan duyurulacak. Genel Merkez'deki açıklamayı Mustafa Ataş'ın yapması beklenirken, büyük törende adayın isminin açıklanacağı iddia edildi.

Ak Parti'de bugün temayül yoklamaları yapılacak. Yoklamaya bütün teşkilatların eksiksiz katılması beklenirken, Salı günü de temayül yoklaması bu sefer vekillere yapılacak. Çarşamba günü ise, yoklamaların arından son bir değerlendirme yapılacak ve Perşembe günü yeni Başbakan açıklanacak.

Yeni Başbakan'ın, Genel Merkez'deki kalabalık bir törenle açıklanması bekleniyor. Meclis grubu, kadın ve gençlik kollarının başkanlarından oluşan dört kişilik bir heyet 'Yeni Başbakan' açıklamasını yapacak. Açıklamayı, teşkilattan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş yapması beklenirken, Ataş başkanlığındaki heyette, Grup adına Nurettin Canikli de yer alacak. Kadın Kolları Başkanı Selva Çam ile Gençlik Kolları Başkanı Melih Ecertaş da açıklamayı yapan heyette yer alacak.