CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.

Akcagöz mesajında, "19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal Atatürk' ün Samsun'a attığı ilk adım; hem bir kurtuluş mücadelesinin başlangıcı, hem de modern Türkiye Cumhuriyeti'nin ilanına giden sürecin ilk adımıdır. 97 yıl önce, Cumhuriyet için, halkçı-devletçi sosyal gelecek adına, ulusalcı ve laik amaçlar adına görkemli bir mücadele, 19 Mayıs 1919'da Samsun'da başlatılmıştır. Başlatılan ulusal kurtuluş savaşı zaferle sonuçlandırılıp,emperyalizme ve yerli işbirlikçilerine 'dur' denilmiştir. 19 Mayıs 1919'da Ulusal Kurtuluş Savaşımızı başlatma kararlılığı ile Samsun'a çıkan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı ve özlem, tüm kuvayı milliye kahramanlarını şükranla anıyor, tüm Samsun halkının ve milletimizin, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyoruz" dedi.

GENÇLİGİ HEDEF ALDI
Akcagöz, AK Parti'ye yönelik eleştirilerde de bulunarak, "Cumhuriyeti kuran ve sonrasında çok partili demokratik sistemi ülkemize armağan eden partimiz, son gelinen noktada Türkiye Cumhuriyetinin ana kazanımlarından uzaklaşıldığı ve iç - dış emperyalist unsurlara teslim edildiği, bağımlı hale getirildiği ve bireyin tüm özgürlüklerinden kopartıldığı gerçeğinin farkındadır. AKP zihniyetinin Cumhuriyetin kazanımlarını yok etme süreci gençliği de hedeflemektedir. 19 Mayıs 1919 tarihinin gençlikten kopartılması, atamızın emanet ettiği tam bağımsız ve antiemperyalist ruhun da yok edilmesi anlamını taşımaktadır. Sivil ve askeri darbelerle yaratılmak istenen, kimliksiz, kişiliksiz, apolitik ve kendi toplumuna yabancı gençlik; yaşanan 19 Mayıs 1919 ruhunun çarpıtılmasıyla devlet politikasına dönüşmüştür. Askeri darbelerle sivil darbelerin birbirini tamamlamasıyla yeni toplum mühendisliği devreye sokulmakta ve Türkiye Cumhuriyetinin geleceğine ipotek konulmaktadır" dedi.

KADEF'İ ZİYARET ETTİLER

CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz ve il yönetim kurulu üyeleri Filiz Öztopal, Mustafa Güngör, Alican Akdağ, Nimet Baş ve Hatice Özer, Kavak Dernekler Federasyonu (KADEF) Genel Başkanı Yılmaz Karagöz yöneticilerini ziyaret etti.