Binali Yıldırım'ın Başbakanlığı'nda kurulan 65. Hükümet'te ve AK Parti yönetiminde Samsun gücünü korudu. Akif Çağatay Kılıç 65. Hükümet'in de Gençlik ve Spor Bakanı olurken; 5'inci kez AK Parti MKYK'sında görev alan Çiğdem Karaaslan, ikinci kez genel başkan yardımcılığı görevine getirildi.

5. KEZ BAKAN
AK Parti Samsun Milletvekili Akif Çağatay Kılıç, 65. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nde de Gençlik ve Spor Bakanlığı görevine devam edecek. 5'inci kez bakanlık görevine getirilmesinin ardından ilk açıklamasını sosyal medya hesabı twitter üzerinden yapan Bakan Akif Çağatay Kılıç, '65. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetimizin, ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum' ifadelerini paylaştı.

61, 62 ve 64. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetleri ile 63. Hükümet'in Geçici Bakanlar Kurulu'nda, Gençlik ve Spor Bakanlığı yapan Bakan Çağatay Kılıç, Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı 65. Hükümet'te de yer alarak 5. kez aynı görevi üstlenmiş oldu.

KARAASLAN'A GÜVEN
AK Parti Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Genel Başkan Binali Yıldırım'ın listesinde 5. kez MKYK'ya seçildi. Karaaslan, dün Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım tarafından parti yönetiminde Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.

AKİF ÇAĞATAY KILIÇ'IN ÖZGEÇMİŞİ
Akif Çağatay Kılıç, 15 Haziran 1976'da Almanya Siegen'de doğdu. Babasının adı Sinan, annesinin adı Behire Yıldız'dır. Siyaset Bilimi Uzmanı; Lise eğitimini İstanbul'da, lisans eğitimini ise İngiltere'deki Hertfordshire Üniversitesi'nde "Siyaset ve Avrupa Çalışmaları" bölümünde tamamladı. Sabancı Holding Universal Trading Uk Şirketinde satın alma görevlisi olarak çalıştı. 2003'te Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Merkezinde Danışman oldu. Başbakan Müşaviri, Özel Kalem Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. 24. dönemde NATO Parlamenter Asamblesi (NATOPA) Türk Grubu üyeliğini üstlenen Akif Çağatay Kılıç, 25 Aralık 2013 tarihinde T.C. Gençlik ve Spor Bakanı oldu. Çok iyi düzeyde Almanca ve İngilizce bilen Akif Çağatay Kılıç, evli ve 2 çocuk babasıdır.

ÇİĞDEM KARAASLAN''IN ÖZGEÇMİŞİ

1979 yılında doğdu. Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarlığı Bölümünü yüksek şeref öğrencisi olarak bitirdi. Ankara Üniversitesi'nde 'Tarihi Kentlerde Kimliksizleşme Sorunu' üzerine yüksek lisans tezini tamamladı. Akademik hayatına Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sosyal Politikalar Bölümünde doktora eğitimi ile devam etmektedir.

10 Nisan 2005'de AK Parti Gençlik Kolları 1. Olağan Büyük Kongresinde AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Tanıtım ve Medyadan sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. 11 Kasım 2006 yılında yapılan AK Parti 2. Olağan Büyük Kongresinde Ana Kademe Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi. Bu görevini üç dönemdir sürdürmekte olup, AK Parti 5.Olağan Büyük Kongresi ile 4. kez MKYK üyeliğine seçilmiştir. 2010 yılından itibaren Genel Merkez Sosyal İşler Başkan Yardımcılığı görevine devam eden Karaaslan, bu görevi sırasında dezavantajlı gruplar başta olmak üzere engelliler, ulaşılabilirlik ve çevre konularında hazırlanan çalışmalara katkı sunmuştur. Uluslararası alanda katıldığı organizasyonlarda partisini birçok kez temsil etmiştir.

25. ve 26. Dönem Samsun Milletvekili olan Çiğdem Karaaslan, 5.Olağan Büyük Kongre ile Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilmiştir. İyi derecede İngilizce bilen Karaaslan, evli ve iki çocuk annesidir.