CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın "Siz önce edebinizi, adabınızı takının, edepli olun' sözlerine yaptığı yazılı açıklamayla cevap verdi.

Akcagöz, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın AK Parti Çarşamba İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen İlçe Danışma Toplantısında yaptığı konuşmada CHP grup toplantısında Cumhurbaşkanı aleyhine atıldığı ileri sürülen sloganları gerekçe gösterip "Siz önce edebinizi, adabınızı takının, edepli olun" diyerek partilerini ve mensuplarını hedef alan çok ağır bir ithamda bulunduğu, belirterek, "Her şeyden önce herkesin şunu çok iyi çok iyi bilmesini isterim ki; CHP'yi 'edebe, adaba davet etmek sadece Akif Çağatay Kılıç'ın değil hiç kimsenin haddi olamaz. Özellikle de, Recep Tayyip Erdoğan'ın, on küsur yıldır insanları aşağılayan, ötekileştiren, tasnif eden hakaret dolu ifadelerine ve açıklamalarına sessiz kalan AKP'lilerin, CHP'ye edep dersi vermeye hakkı yoktur. AKP'liler önce 'öfke bir hitabet sanatıdır' diye yola çıkan ve kendisi gibi düşünmeyenleri her zaman aşağılayan kendi lideri başta olmak üzere, kendi bakanlarına, milletvekillerine bir baksınlar ondan sonra bize adap-edep dersi vermeye çalışsınlar" diye konuştu.

KURSAĞINDA CHP EKMEĞİ VAR
Akcagöz, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Bu konuda benim Sayın bakanın şahsı ile ilgili söyleyebileceğim daha doğrusu kendisine yapacağım uyarı da şu dur; Diğer AKP'liler bir yana özellikle Sayın bakan haddini bilmeli. Samsun'un, adı CHP ile özdeşleşmiş ve efsaneleşmiş milletvekillerinden rahmetli İlyas Kılıç'ın torunu olduğunu ve kursağında Cumhuriyet Halk Partisinin ekmeği olduğunu unutmamalıdır. Sayın Kılıç''ın partimizi davet ettiği edepten-adaptan kendisi nasibini almış olsaydı -biz inanıyoruz ki- sırf bu nedenden ötürü CHP'nin adını bu şekilde ağzına almaya utanırdı."

Akcagöz, CHP'nin grup toplantısındaki sloganların ise Kılıçdaroğlu'nun katıldığı bir şehit cenazesi töreninde yapılan yumurtalı saldırıya tepki olarak gerçekleştirildiğini, Kılıçdaroğlu'nun da bunu eliyle durdurduğunu ve devam edilmesine müsade etmediğini sözlerine ekledi.