CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz ve İl Yönetim Kurulu üyeleri, Altı Nokta Körler Derneği Samsun Şubesi'ni ziyaret etti. Dernek Başkanı Aynur Yiğit ile bir süre sohbet eden ve çalışmalarla ilgili bilgi alan Akcagöz, konuşmasında iktidara yönelik eleştirilerini sürdürdü.

YETERLİ EĞİTİMİ ALAMIYORLAR
Altı Nokta Körler Derneği Samsun Şube Başkanı Aynur Yiğit, 8 yıldır görevi yürüttüğünü ve 400 civarında üyeleri olduğunu belirterek, "Görme engelli vatandaşların haklarını savunmak ve onlara hizmet etmek için çalışıyoruz. Bir çok sosyal projeyi hayata geçirdik, daha da çalışacağız. Ben göreve geldiğimde, 'Hem kadın hem engelli zorlanırsın' dediler. Ancak diğer engelli arkadaşlarım bana hep destek oldular. Maalesef görme engelli kızların büyük bölümü yeterli eğitimi alamıyor ve eğitimsiz kalıyor. Derneğimizin telkinleriyle ailelerle görüşüyoruz ve bilhassa görme engelli kız çocuklarımızı okullara yönlendiriyoruz" diye konuştu.

DUYARSIZLAR
CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz de başarılı çalışmaları nedeniyle Yiğit'i kutladı. Akcagöz konuşmasında, "Belki görmüyorsunuz ama hissediyorsunuz. Zor günlerden geçiyoruz. Bu günleri elbette millet olarak atlatacağız. Size engelli demeye dilim varmıyor. Siz engelliyseniz, ülkeyi bugün yönetenleri nasıl nitelendireceğiz? Onlar da görmüyor. Toplumun kanayan yaraları belli. Toplumun sorunları belli. O derece duyarsızlar. O derece vurdumduymazlar. Bu kentte yüzlerce engelli yaşıyor. Daha doğrusu, yaşamaya çalışıyor. Onlara çağdaş ölçülerde yaşam standardı sunamayan her belediye, başarısız bir belediyedir. Avrupa Birliği'ne uyum sürecinde onlarca protokol imzalandı. Bunlardan biri de engelli vatandaşların haklarının korunması ve onların yaşam standardının iyileştirilmesiyle ilgili. AKP'li belediyeler yıllarca buna direndi. Engelliler için harcanacak her yatırımın, onlar için ele alınacak her sosyal projenin gereksiz ve ikinci planda olduğunu düşündüler. Mecbur kaldıkları için zaman zaman engelli vatandaşları düşünür gibi göründüler ama millet artık gerçeği görüyor. Bu gün bu dernek çatısı altında Sayın Başkan Aynur Yiğit dahil, herkes görüyor. En azından, milletin halini, ahvalini görmeyen hükümetten daha iyi görüyorlar" ifadelerini kullandı.