Almanya Federal Meclisi'nde oylanan ve 1915 olaylarını 'soykırım' olarak nitelendirilen yasa tasarısı kabul edildi. Oylama sırasında Alman Hükümeti'nden birçok isim mecliste bulunmazken, Angela Merkel de oylamaya katılmadı. Türkiye'de ve Almanya'da en çok tepki çeken isimlerden bir tanesi ise Yeşiller Partisi'nin Türk asıllı Eş Başkanı Cem Özdemir oldu.

Cem Özdemir, yaptığı konuşmada son derece yakışıksız ve gerçek dışı ifadeler kullanırken, yakasına da Ermeni rozeti taktı. 1915 olaylarının soykırım olarak kabul edilmesini öngören yasa tasarısının Alman Fedaral Meclisi'ne gelmesi için büyük çaba harcadığı bilinen Özdemir, 'Bu tasarının meclise gelmesinde emeği olan Büyük Koalisyon Hükümeti'ne, Kiliselere, Cumhurbaşkanı Gauck'a ve Federal Parlamento Başkanı'na teşekkür ediyorum.' dedi.

Ayrıca oylama öncesinde konuşan Türk asıllı Alman siyasetçi Özdemir, Talat ve Enver Paşa'ya 'Katiller' dedi. Cem Özdemir konuşmasının sonlarına doğru da Türkiye'deki Hristiyanların inançlarından dolayı takip edildiğini ve 'Sen Ermeni' hitabının da insanları aşağılamak için kullanıldığını kaydetti.

Federal Meclis'te bugün yapılan oylamada söz konusu tasarı kabul edildi.