CHP İl Başkanı Tufan Akcagöz, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel'in kendisinin söylediği sözleri eleştirmesine karşılık verdi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın kendisinin sözlerine cevaben söylediği 'ben onu Allah'a havale ediyorum' açıklamalarına CHP İl Başkanı Tufan Akcagöz, "Sayın Bakanın kursağında Cumhuriyet Halk Partisi'nin ekmeği olduğunu Mısır'daki sağır sultan bile biliyor. Eğer bunu inkar ediyorsa aslını inkar etmiş olur. Biz onun dedesi İlyas Kılıç'ı çok seviyoruz. Kendisi bizim gözbebeğimizdi, partimizin duayen milletvekillerinden bir tanesiydi. O da öyle büyük bir Cumhuriyet Halk Partilinin torunudur. Benim bu sözü söylememde art niyet aramasın" diye konuştu.

İSTATİSTİKLER ORTADA
AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel'in, kendisinin 'kadınların köleleştirilmesi' ile ilgili sözlerini eleştirmesine karşılık olarak Akcagöz, "Biz istatistiklere göre konuşuyoruz. Kadınların köleleşmesiyle ilgili olarak istatistikler ortada. Baktığınızda kendi iktidarları döneminde kadınların çalışma hayatından çekildiğini görüyoruz. Onlar kadınların özgürleştiğini iddia ediyorlar ama bunun tam tersi istatistikler var. Kendi devlet kurumları bunu söylüyor. Kadınlar artık çalışma hayatında daha azlar. O nedenle kadınların köleleşmediğini iddia etmek bizim nezdimizde komik" ifadelerini kullandı.

CHP'DEN SUÇ DUYURUSU
Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar'ın, ilçede faaliyetlerini yürüten ve ruhsatları iptal edilen bir ticari işletmeden 500 bin TL değerinde araç aldıkları iddialarıyla ilgili olarak da CHP'li Tekkeköy Belediyesi Meclis Üyesi Tansu Çıkış ile birlikte basının karşısına çıkan CHP İl Başkanı Akcagöz, "Konuyla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığının re'sen harekete geçeceğini düşünüyoruz. Ancak biz vatandaşlık görevimizi yerine getiriyor ve Tekkeköy Belediye Başkanı ve tüm sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Barış BUDANOĞLU