CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, Mustafa Kemal Atatürk için yazılmış 'izmir Marşı'nın Başbakan Binali Yıldırım için uyarlanmasına tepki gösterdi.

Akcagöz, "Atanmış Başbakan Binali Yıldırım, bir karşılama esnasında, mehter takımı tarafından, Ulu Önder Mustafa Kemal'e ithafen yazılmış İzmir Marşı'nın sözlerinin değiştirilmesi suretiyle, kendisine uyarlanan seramoniyle karşılanmıştır. Bu, artık komedinin ötesinde açık bir zırvalamadır. Atanmış Başbakan, bunu bilmeyebilir. Ancak, etraflarındaki insanların, onlara karşı yalakalık yapma yarışının bu artık en üst perdesidir. Birinci olarak, Mustafa Kemal Atatürk için bestelenmiş İzmir Marşı, bir dönemi simgeler ve içinde bir tarih vardır. İzmir'in kurtuluşu ve vatanın düşman işgalinden temizlenmesi temaları, bu marşın içinde yerini almıştır. İkinci olarak bu, utanmazlıkta sınır tanımamak demektir. Ülkemizin kurtarıcısı Mustafa Kemal Atatürk'ün adına yazılan bir marşa bu şekilde tecavüz etmeye yeltenmek, kimsenin hakkı da haddi de değildir" diye konuştu.

DİL UZATMAYIN TIRNAĞI KADAR İZ BIRAKIN YETER
Akcagöz açıklamasını şöyle sürdürdü: "Atanmış Başbakan ve onu oraya atayan siyasi iradeye şöyle seslenmek isteriz. Aradan kaç yıl geçerse geçsin, Atatürk'ün izlerini bu topraklardan silemeyeceksiniz. Çünkü o bize dogmatik bir yapı değil, bir çağdaşlaşma modeli bıraktı. Bu çağdaşlaşma modelinin en güçlü yanı, devrimci niteliğidir. Biz bu nedenle, sizler gibi dünyaya ve yeni fikirlere kapalı değiliz. Siz, kendi basit doğrularınız içinde debelenip dururken, diğer dünya ülkelerinin her alanda bizden ileri olduğunu görüyoruz. Siz, saraylarında, padişahlık özlemi içinde gününüzü gün ederken, milletimizin çocuklarını her geçen gün teröre kurban veriyoruz. Siz, bırakın Padişahlık özentisini de insanların işsizliğine çare olun, insanların teröre kurban edilmesini önleyin. Siz bırakın Mustafa Kemal Atatürk'e dil uzatmayı da, onun tırnağı kadar iz bırakabilmeyi başarın."