Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlkadım İlçe Başkanı Fatih Türkel, Samsun'da son günlerde eğitim camiasında ardı ardına yaşanan olayları değerlendirdi. Türkel, ''Bizim vergilerimizle nemalanan sözde bürokratların talihsiz uygulamaları ve açıklamalarıyla şehrimiz ve ülkemiz sarsılıyor'' diye konuştu.

HEPSİ POTANSİYEL SAPIK MI?
Eğitim Bir-Sen'in karma eğitim eleştirisine değinen Türkel, ''Sözde bir sendikanın Samsun Şube Başkanı karma eğitime son verilmeli, kız erkek ayrı sınıflarda okumalı diye buyurdu. Ayrıca liselerde gördüğü zulümü haykıran öğrencilerimize illegal örgütlerin destekçisi dedi. Bu zihniyete soruyorum. Karma eğitimin verildiği kaç okulda çocuklarımız tacize uğradı? Ensar gibi hayranlıkla izlediğiniz vakıflarda karma eğitim yapılmıyor, buna ne cevap vereceksiniz? Sizce her kız ve erkek potansiyel sapkın mı? Bir insanın fikri neyse zikri de odur. Sen sendikacıysan öğrencilerimizin eğitim koşullarından bahset, 4+4+4 zulmünden, eğitim emekçilerinin özlük haklarından bahset'' ifadelerini kullandı.

'SINIFTA BIRAKILDILAR' İDDİASI
Samsun Anadolu Lisesi'nde (SAL) yaşanan bildiri tartışmalarının ardından öğrencilerin sınıfta bırakıldığını öne süren Türkel, şunları söyledi: ''Bir okul müdürü şehrimizde IŞİD'i destekleyen bir derneğin propagandasını yapıyor, aynı müdür okulunda AKP propagandası yapıyor ve hayır diyen kardeşlerimizi polise tartaklatıyor. Yetmezmiş gibi disiplin soruşturması ardından kardeşlerimiz sınıfta bırakılıyor. Başka bir densiz 10. yıl marşını yasaklıyor, başka biri öğrencisinden tahrik oluyor ve bunun gibi bir sürü can yakıcı aşağılık olaylarla karşılaşıyoruz. Unutmayın, bu zihniyeti tanıyoruz ama siz de Atatürk gençliğini tanıyorsunuz, emellerinize ulaşamayacaksınız.''

Zerrin SOMUNCU