MHP'de çağrı heyetinin aldığı olağanüstü kongre tarihi ile ilgili Yargıtay'ın kararının ardından partililer bugün Büyük Anadolu Otel önünde toplanmaya başladı.

Yargıtay 18. Hukuk Dairesinin MHP'de olağanüstü kongre kararı veren Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin kararını oy birliğiyle onamasından sonra çağrı heyeti tarafından 19 Haziran Pazar günü kongrenin yapılması yönünde aldığı karara istinaden partililer kongrenin yapılacağı Büyük Anadolu Otel önünde toplanmaya başladı. Otel çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, trafik nedeniyle partililer otelin bulunduğu yene yürüyerek ulaşmaya çalışıyor.

Polis otelin önünde partililerin tamamını ararken, kongrenin yapılacağı salona ise sadece delegeler alınıyor.

ADAYLAR OTELE GİRİŞ YAPTI

MHP Genel Başkan Adayları, MHP Tüzük Kurultayının yapılacağı otele giriş yaptı. MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener'in korumaları ile basın mensupları arasında tartışma yaşandı. Tartışma, Akşener'in araya girmesiyle son buldu.

Çağrı Heyeti tarafından ilan edilen MHP Tüzük Kurultayı bugün Ankara Büyük Anadolu Oteli'nde gerçekleşiyor. MHP Genel Başkan Adayları Meral Akşener, Sinan Oğan, Ümit Özdağ, Koray Aydın, Mustafa Sait Gönen ve Süleyman Servet Sazak salona giriş yaptı.

MHP Genel Başkan Adayı Akşener, "Başbakan Meral" sloganları eşliğinde salona girdi. Akşener'in salona girmesin ardından görüntü almak isteyen basın mensupları ile Akşener'in korumaları arasında tartışma çıktı. Basın mensuplarının görüntü almasını engelleyen korumalar ile gazeteciler arasında yaşanan tartışma, Akşener'in araya girmesiyle son buldu. Genel Başkan Adayları Özdağ ile Akşener uzun süre sohbet etti.

BAHÇELİ GENEL MERKEZDE

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yasal olmadığını söylediği kurultay ile ilgili gelişmeleri takip etmek üzere partisinin genel merkezine geldi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, Büyük Anadolu Otelinde yapılan Olağanüstü 6. Büyük Kurultay ile ilgili gelişmeleri Genel Başkan Yardımcıları Şevkat Çetin, Semih Yalçın ve Emin Haluk Ayhan ile birlikte MHP Genel Merkezinden takip ediyor.

SALT ÇOĞUNLUK SAĞLANDI

MHP Tüzük Kurultayı'nda salt çoğunluk sağlandı.

MHP Tüzük Kurultayı, Ankara Büyük Anadolu Oteli'nde gerçekleşiyor. Çağrı Heyeti Başkanı Ayhan Erel, salt çoğunluk olan 596 sayısına ulaşıldığını açıkladı. Erel, imza atmayan delegelerin de imza atması gerektiğini söyledi. Diğer yandan ise, kongrenin yapılacağı salona MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin posteri asıldı.

800'E YAKIN DELEGE İMZA ATTI

MHP'de Çağrı Heyeti'nin belirlediği Tüzük Kurultayı'nda heyetten yapılan açıklamaya göre 752 delegenin imzasına ulaşıldı. 50 delegenin de imza atmak için sırada beklediği iddia edildi.

Birkaç saat önce gelen haberlerde salt çoğunluğun sağlandığı belirtilirken, bu sayının gittikçe yükseldiği görülüyor.

MHP Tüzük Kurultayı, Ankara Büyük Anadolu Oteli'nde gerçekleşiyor. Çağrı Heyeti Başkanı Ayhan Erel, birkaç saat önce salt çoğunluk olan 596 sayısına ulaşıldığını açıklamıştı.

TEK LİSTE SLOGANLARI

MHP Olağanüstü Kurultayı 752 delegenin imzasıyla başladı, delegeler salonda 'Tek Liste' sloganları attı.

MHP Çağrı Heyeti tarafından ilan edilen MHP Kurultayı, 752 delegenin imzasıyla resmen başladı. Bazı delegeler, divan başkanlığı için iki ismin aday gösterilmesi üzerine 'Tek liste' diyerek slogan attı. Kurultayın yapılacağı salonda seçim için hazırlıklar devam ediyor.

KURULTAYIMIZIN ALACAĞI KARARLAR YASALDIR, MEŞRUDUR!

Milliyetçi Hareket Partisi Kurultayı başladı. Çağrı Heyeti Başkanı Ali Sağar, heyet olarak mahkemenin verdiği kararın uygulanmasını için görev yaptıklarını kaydederek, adaletten sapmayacaklarını ifade etti.

Sağar, "Türk adaleti tarafından verilen görevi tarafsız bir şekilde yerine getireceğiz. Kimse şüphe etmemelidir ki, bugün bu salondan çıkacak karar her ne olursa olsun saygı duymak ve kabul etmek zorundadır. Başta Milliyetçi Hareket Partisi olmak üzere Türk kamuoyu bu konuya bu hassasiyetle yaklaşmalıdır. Burada toplanan kurultayımızın meşruiyeti Türk mahkemeleri tarafından tescil edilmiş ve onaylanmıştır. Dolayısıyla kurultayımızın toplanması ve alacağı kararlar yasaldır, meşrudur ve yerindedir" dedi.

Kurultay başlamasından sonra MHP Genel Başkan adaylarından Meral Akşener, Sağar konuşurken salona geldi, Akşener ile birlikte salona giren bazı partililer "Başbakan Meral" sloganları atarken, salondaki diğer partililer de Akşener taraftarlarını protesto etti.

GENEL MERKEZ: SADECE 495 DELEGE OY VERDİ

MHP'de Çağrı Heyeti 752 delege sayısına ulaşıldığını ifade etmişti. MHP Genel Merkezi ise sadece 495 delegenin oy verdiğini belirterek, bu sayının da yeterli sayı olmadığını ifade etti.

MHP Genel Merkezi'ne yakın kaynakların verdiği bilgilere göre, genel merkezdeki yetkililer 'Bize ulaşan bilgiye göre noter tasdikli delege imza sayısı 495' dedi.

Ankara 13. Noterliği ise şu ana kadar 657 imza aldıklarını ve sayım işleminin sürdüğünü söyledi.

KONGRE 10 TEMMUZ'DA!

Milliyetçi Hareket Partisi Büyük Olağanüstü Kongresinin 10 Temmuz 2016 tarihinde Arena Spor Salonunda yapılması oy birliğiyle gündeme alındı.

MHP Çağrı Heyeti tarafından ilan edilen ve 752 delegenin oyuyla başlayan kurultayda, Olağanüstü Büyük Kongrenin 10 Temmuz 2016 tarihinde Arena Spor Salonunda yapılması oy birliğiyle gündeme alınması kabul edildi. Kurultayın 10 Temmuz 2016 tarihinde yeterli çoğunlukla toplanamaması durumunda ise 17 Temmuz 2016 tarihinde Büyük Anadolu Otel'de toplanılacağı belirtildi.

Diğer yandan, 7 Haziran'dan sonra işlenen tüm disiplin cezaları kaldırılması gündeme alınması da kabul edildi.

SİNAN OĞAN: GENEL MERKEZ HUKUK SÜRECİ BAŞLATACAK GİBİ GÖRÜNÜYOR

MHP Genel Başkan Adayı Sinan Oğan, 'Bugün getirilen çok sayıda tüzük değişikliği elbette ki her birisi için ayrı ayrı mahkemeyi beraberinde getirebilir' dedi.

MHP Genel Başkan Adayı Oğan, kongrenin ardından basın açıklamasında bulundu.

Daha kısa ve öz bir tüzük değişikliğinin yapılmasının gerekliliğine vurgu yapan Oğan, 'Bunu yaptığımız takdirde bu tür Gemerek mahkemelerinin önünü kesmiş olurduk. Bugün getirilen çok sayıda tüzük değişikliği elbette ki her birisi için ayrı ayrı mahkemeyi beraberinde getirebilir. İnşallah genel merkez yapmaz bunu. Ama genel merkezimizi de az çok tanıyoruz. Dolayısıyla da genel merkez bir hukuk süreci başlatacak gibi görünüyor' açıklamasında bulundu.

MHP'DE TÜZÜK KURULTAYI SONA ERDİ

Milliyetçi Hareket Partisi'nde (MHP) tüzük kurultayı sona erdi. Genel Merkezin iddiasına göre kongrede hatalar var.

MHP'de tüzük kurultayı sona ererken, MHP Genel Merkezi'nin iddiasına göre kongrede 7 fahiş hata bulunuyor. Bu hatalardan bazıları ise, kongrenin il merkezinde yapılmamış olması, yeterli delege sayısının olmaması, gündeme başka maddelerin eklenmesi, çağrı heyetinin davranışlarının uygun olmaması ve şov yaptığı yönünde.

Genel Merkez kaynaklarına göre tutanaklar noter tasdikli bir şekilde incelenerek en geç Çarşamba gününe kadar bir açıklama yapılması bekleniyor.