MHP eski Iğdır milletvekili ve MHP'nin genel başkan adaylarından Sinan Oğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin genel başkanlığa yeniden aday olmasını beklemediğini belirterek, ''Artık yorulduğunu ve dinlenmeye çekileceğini düşünüyorum'' dedi.

MHP eski Iğdır milletvekili ve MHP'nin genel başkan adaylarından Sinan Oğan, NTV Ankara Muhabiri Özgür Akbaş'ın sorularını yanıtladı.

Kurultay için toplanan imzaların haftaya MHP Genel Merkezi'ne teslim edileceğini ifade eden Sinan Oğan, ''Hafta sonu MYK toplantımız da var bu imzaları bizim vermemize gerek kalmadan sayın genel başkanın partiyi kaçınılmaz olan kurultaya götürmesi beklentimiz var. Eğer karşılık verilmezse topladığımız imzaları önümüzdeli hafta genel merkeze takdim edeceğiz'' şeklinde konuştu.

En çok merak edilen bir başka konu da, muhalifler arasında bir ayrılık olup olmadığı... Böyle bir durum söz konusu mu? Meral Akşener'in sizin dışınızda hareket ettiği yönde bir iddia var. Doğru mu?

Bunu nasıl adlandırırsınız bilemem ama ortak metin üzerinden hareketle örneğin ben doğudan bir arkadaşımız batıdan havuzda toplayacaktık. Ama sorun yok imzaları topluyoruz önümüzdeki hafta içerisinde imzaları genel merkeze sunacağız. Birlikte rahmet ayrılıkta azap vardır. Beraberliğin her zaman yanında oldum ve olacağım. Biz önümüze bakıyoruz beraber imzaları teslim edip kurultay sürecini hayata geçireceğiz. İmzalar bir araya getirilecek. 2 benim 2 Meral Hanım'ın 2 Koray Bey'in avukatı var.

Beyaz çorap hareketi nasıl doğdu? Oldukça esprili bir hareket tarzı. Nasıl değerlendiriyorsunuz?

Bizim tabanımız dışında bir hareket. Sosyal medyadan ilgiyle takip ediyorum ama bizim hareketimiz böyle beyaz çorap resimleriyle yön verilecek hareket değil. Beyaz çorap giymiyorum.

Siz de adaysınız ama parti olağanüstü kurultaya giderse, muhalifler tek bir isim altında birleşir mi? Yoksa Meral Akşener, siz ve Koray Aydın ayrı ayrı aday olur mu?

Meral Hanım'dan sonra ortak bir metin üzerinde anlaştık ve imza toplamaya başladık. Ben bu konuda adayım. Başka bir aday için çekilme durumum söz konusu değil. Aday sayısı da artabilir. Sayın Devlet Bahçeli'nin aday olacağı kanaatinde değilim. Artık yorulduğunu ve dinlenmeye çekileceğini düşünüyorum.

MHP'de aday gösterilmediniz 7 Haziran itibariyle. Partiden ihraç edilmeniz söz konusu oldu. Şu an vekil olsaydınız yine genel başkan adayı olur muydunuz?

Elbette olurdum. Ben bir prensip ortaya koydum. MHP'nin artık iktidar olması gerektiği kanaatindeyim. Bize göre MHP artık iktidar olmalıdır.