Samsun, Ordu, Amasya, Tokat ve Sinop valilikleri, İl Külmtür Müdürlükleri, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun TSO, KATİD Bölge Başkanlığı ve THY Samsun Bölge Müdürlüğü ile TÜRSAB Batı Karadeniz Bölge Başkanlığı ortaklaşa yapılan çalışmalar sonucu yabancı turistler bölgeye gelmeye başladı.

BU BİR BAŞLANGIÇ
İlk turist kafilesi olarak Samsun'a gelen Arap turistler, Serra Otel'de Vali Yardımcısı Hakan Kubalı, TÜRSAB Batı Karadeniz Bölge Başkanı Temel Uzlu, KATİD Bölge Başkanı Murat Toktaş ve acente sahipleri tarafından karşılandı. Burada konuşan Vali Yardımcısı Hakan Kubalı, "Bugün Suudi arabistan gelen 30 kişilik turist kafilesini Samsun'da ağırlışyoruz. Bunun bir başlangıç olduğunu düşünüyoruz. Her gelen turist şehrimizi tanıtacak. Bütün dünya insanlarını Samsun'a gelmeleri için büyük bir caba içerisindeyiz. Samsun'a tursit kazandırmak için güzellikler katıyoruz. Turizm sadece ekonomiyi siyasal ve toplumsal kültürü de geliştirir" dedi.

30 KİŞİLİK İLK KAFİLE
TÜRSAB Batı Karadeniz Bölge Başkanı Temel Uzlu ise, "Ortadoğu Seyahat Acentaları Birliği ile yapılan gezi ve tanıtımlar sonucunda bir seyehat acentesi tarafından Samsun'a Suudi Arabistan'ın başkenti Riyat'tan 30 kişilik bir trurist kafilesi geldi. Ayrıca 19 Temmuz'da yine Riyat'tan Ordu'ya 12 Suudi Arabistan seyahat acentası ve onların getirdikleri turist grupları gelecek. Bölgemiz artık körfez ve uzakdoğu ülkelerinin çekiml alanına girmiştir" diye konuştu.
Gelen turistler ise Samsun'a gelmekten mutlu oldularını belirtti.

Bayram OK