Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun'da yaşayan her vatandaşın üzerlerinde hakkı bulunduğunu belirterek şöyle dedi:

"Bizim üzerimizde hakkı olduğu kadar sizlerinde üzerinde hakkı var. Bundan dolayı gece gündüz demeden takip edilmesi gereken hem yatırımlar, hem işleyen, devam eden çalışmaların hızlı bir şekilde planlı, programlı bir şekilde yürümesi konusunda hem sizin üzerinde hem bizim üzerinde sorumluluk var. Tabi biz siyasi otoritenin temsilcisi olarak siyasi iradenin temsilcisi olarak bu konuları takip etmekle hem yükümlüyüz hem sorumluyuz. Sizler de bu anlamda siyasi iradenin ülkede ortaya koymuş olduğu ve çizmiş olduğu yol çerçevesinde icraatlar çerçevesinde bunların takibiyle görevlisiniz."

Bakan Kılıç, Türkiye'nin bölgesinde ve dünyada lider ülke olma konumunun daha da güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, şöyle konuştu:

"Etrafımızda ülkemizin komşu ülkelerinde yaşananları sizlerde yakinen takip ediyorsunuz. Türkiye bu anlamda istikrarın ve huzurun bir limanıdır. Bu anlamdaki özelliğini de gelecekte daha kuvvetlendirerek sürdürmek için daha çok çalışmalıyız. Etrafımızda zulüm gören insanların sığındıkları ve hayatlarını kurtarmak için geldikleri bir kapı konumundayız. Dolayısıyla bu anlamda da üzerimizde bir ağır sorumluluk var. Tabii ki bunlar aynı zamanda bizim kendi kamu düzenimizin içerisinde de bir olumsuzluk yaşanmadan yapılması gereken şeylerdir. Ülkemizin özellikle birliğine ve beraberliğine kastedenlerin karşısında da tek birlik olarak bir olarak tek yumruk olarak duracağımızı da buradan tekrar hatırlatmak istiyorum. Ülkemizin gelecek yürüyüşü ile alakalı olarak olumsuz düşünceleri olanlara da şunu söylüyorum; Sizin o olumsuz düşünceleriniz hiçbir zaman gerçekleşmeyecek. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin milletiyle bölünmez bütünlüğünü ve varlığı bayrağımız altındaki birliğimizi ve beraberliğimizi hiçbir zaman bozamayacaksınız. Ama şunu da bilin ki terör estirmek isteyenler ülkemizin huzurunu bozmak isteyenler karşısında milletimizi ve milletimizin bize vermiş olduğu milli iradeyi temsil noktasındaki sorumlulukla bizi bulacaklardır. Bundan da hiçbir zaman hiçbir şekilde geri durmayacağız."