CHP Samsun İl Başkanı Avukat Tufan Akcagöz, Haberaks TV ekranlarında yayınlanan Burcu Düzgün'ün sunduğu Haberin Sesi programına katılarak değerlendirmelerde bulundu.

DEMOKRATİK YARIŞ OLACAK
CHP'de yeni süreç ve imza kampanyalarını değerlendiren Akcagöz, "İl, ilçe kongreleri bittikten sonra partinin genel başkanının seçileceği büyük kurultayın takvimi belirlendi. Genel başkanın seçileceği kurultay, 16-17 Ocak'ta Ankara'da yapılacak. Olağanüstü kurultay için imza kampanyası başlatıldı ancak yeterli imza toplanamadı. Seçime çok az zaman kaldı. Samsun seçimleri nasıl olduysa, Ankara seçimleride öyle olacak. Yani bu da parti içi hukukun işlemesi anlamına geliyor. Kurultaylar dendiği zaman hemen CHP'de iç çekişme gibi akla geliyor ama öyle bir şey değil. Kurultaylar, kongreler olur, asıl tek adaylı kongreler sakıncalıdır. Keşke Recep Tayyip Erdoğan'ın karşısına da adaylar çıkabilseydi, cesaret edebilselerdi. Belki AK Parti bu kadar totaliter bir yapıya bürünmezdi. Bu CHP'nin demokratik kimliğinin göstergesidir. Bu bir demokratik yarış olacaktır. İyi ki demokrasi yaşıyor ve özgür düşünceler bu yapı içersinde ifade edilebiliyor" diye konuştu.

SAMSUN İYİ YÖNETİLMİYOR
Samsun'la ilgili da açıklamalarda bulunan Akcagöz, "Türkiye iyi yönetilmiyor. Samsun da iyi yönetilmiyor. Bunu bir çok alanda söyleyebiliriz. İnsanların rahatsızlıkları kimi zaman Gülsan Sanayi Sitesi, kimi zaman Atakum'daki öğrenci yurdu, kimi zamansa ekonomik skalada ortaya çıkıyor. Bunları tarım, hayvancılık alanında, Samsun bazında baktığımız zaman iki milletvekilimiz tarafından da dile getirildiğini görüyoruz. Bizde onlara mutlaka parlamenter faaliyet içersinde Samsun'un sıkıntılarını, yaptığımız çalışmalarla bildireceğiz. Onlara yol haritası belirleyeceğiz. İyi yönetilmediği halde muazzam reklamı olan, iyi yönetilmediği halde iyi yönetiliyoruz reklam ve pompalamasıyla adeta kamuoyunun gözünün boyandığı bir ortamdayız" diye konuştu.

Pirsu DÜZGÜN