Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun İl ve İlçe teşkilatları Olağanüstü Hal kararının ardından değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. Toplantının ardından açıklamalarda bulunan CHP İl Başkanı Tufan Akcagöz, Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda günlerdir süren etkinliklerin bütün siyasi partilerce yapılabileceğini söyledi.

İL TEŞKİLATLARIYLA ORTAK AÇIKLAMA YAPILACAKTI
15 Temmuz gecesinde Cumhuriyet Meydanı'nda yaşanan coşkunun, sonraki günlerde sadece bir siyasi partinin tahakkümünde olan etkinliklere dönüştüğünü kaydeden Akcagöz, ''Bu hoş değil. Darbe girişimi sadece AKP'lilere, CHP'lilere veya MHP'lilere değil, Türk demokrasisine yapılmış bir darbe girişimi. O ilk geceki birlik ve bütünlüğü devam ettirmek adına bence tarafsız valiler, inisiyatif alarak Türkiye'nin her tarafında daha farklı bir eylem ortaya koymak gerekiyordu. Ama şimdi orada tamamiyle bir siyasi partinin siyasi anlayışıyla örtüşen sloganlar ve pankartlar görüyoruz. Cumhuriyet Meydanı'na gitmemiz için biz de davet aldık, AKP Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel'le görüştüm ona çekincelerimi söyledim. Tabanımızda haklı bir algı var, o algıyı kıramayacağımız için bütün partilerle ortak basın açıklaması yapalım önerisini sundum. Bugün o açıklamayı yapacaktık maalesef dün OHAL kararından sonra bu toplantıyı da gözden geçirmek zorunda kaldık'' diye konuştu.

SAMSUN VALİLİĞİ'NE ÇAĞRI
15 Temmuz darbe gecesinden sonra CHP'nin üzerine düşen siyasi sorumluluğun gereğini yerine getirdiğini ve getirmeye devam edeceğini söyleyen Akcagöz, açıklamasını şu şekilde sürdürdü: ''Samsun Valiliği'n çağrı yapıyorum, Taksim'de CHP'nin çağrısıyla bir demokrasi ve Cumhuriyet şöleni yapılıyor, tarafsız olabilecek unsur olarak gördüğüm Samsun Valiliği hükümetimizi temsil ediyor, bütün siyasi partilere çağrı yapmak kaydıyla Cumhuriyet meydanı'na yürüyüş olabilir, sonrasında küçük bir miting olabilir. Meydan'da bütün partileri kucaklayacak bir toplantı yapılabilir bunun için geç değil. Meydanda olmamız gerekiyorsa, çok manipülatif olmamak kaydıyla meydanlarda olacağız.''
Akcagöz, OHAL'in sağlıklı bir uygulama olmadığını, Türkiye'yi geriye götüreceğini de ileri sürdü.

Zerrin SOMUNCU