15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı ilk geceden itibaren Samsun Cumhuriyet Meydanı'da devam eden demokrasi ve milli irade nöbeti 7. gecesinde yine geniş katılımla gerçekleşti.

Binlerce Samsunlu'nun demokrasi coşkusuyla nöbet tuttuğu meydanda siyasiler, bürokratlar ve sivil toplum temsilcileri de vatandaşlarla birlikte nöbete devam etti.

Cumhuriyet Meydanı'nda sabahın ilk ışıklarına kadar devam eden nöbete, AK Parti Milletvekilleri Fuat Köktaş, Hasan Basri Kurt ve Orhan Kırcalı'nın yanı sıra; İlkadım Belediyesi Başkanı Erdoğan Tok, Canik Belediyesi Başkanı Osman Genç, Tekkeköy Belediyesi Başkanı Hasan Togar, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ve onbinlerce Samsunlu katıldı.

OPERASYONLAR HIZLANIYOR
Samsunluların milli irade coşkusu eşliğinde vatandaşa seslenen AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, ''Daha önce paralel yapının bütün değerlerini üzerine taşıyan, 'En büyük paralelci benim var mı itirazı olan' diyen ve Recep Tayyip Erdoğan'a hakaretler edenleri darbenin üçüncü gününden sonra meydanlarda görmeye başladım. Oralardan resim çekip sosyal medyalarda paylaşıp, arkadaşlarına attıklarını biliyoruz. Ama onlar kendilerini saklamasın, bukalemunluk yapmasınlar. Onlarla alakalı bütün bilgiler belgeler bende var. Kendilerini aklayamazlar yeri ve zamanı geldiği zaman hukukun önünde hesabını verecekler. Operasyonları hızlandırıyoruz görüyorsunuz, yıllardır bu milletin vergileriyle bu millete ihanet eden herkes hesabını vermeye başladı. Gözaltındalar yargı onların hesabını soruyor. İhanetin, ülkeyi satmanın vebu millete darbe yapmanın hesabını yargı soruyor. Öğretmenlere soruyor, polislere soruyor, suçlu bulunanlar tutuklanıp cezaevine suçlu bulunmayanlar serbest bırakılıyor. Ama zannetmiyorum ki şöyle birkaç gündür alınanların içinde bir tanesi suçsuz olsun, bunların hepsi suçlu'' diye konuştu.

GÜNEŞİN DOĞUŞUNU HAKETTİK
Türkiye'nin bütün meydanları sabahlara kadar doldurarak Malazgirt'te destanın nasıl yazıldığını bütün dünyaya anlattığını kaydeden AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt ''O azim ve kararlılık, tankların da uçakların da topların da yenemediği imanı tüm dünyaya gösteriyor. Son bir hafta içerisinde partili-partisiz, kadın-erkek, yaşlı-genç demeden tüm ülkenin meydanlarını dolduran yüce Türk insanı elinde kazandığı demokrasi ve gelecekte dimdik ayakta yürümeye devam edecek. 15 temmuz gecesi hepimiz güneşin doğmasını bekledik. Güneş her gün doğuyor, ama o sabah güneşin doğuşunu bütün Samsun haketti. O güneş tüm dünyaya yayılacak. Cumhuriyet Meydanı'nı bırakmayacağız, her gece burada olacağız'' ifadelerini kullandı.

SAMSUN BURADA FETÖ NEREDE?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan ikinci emir gelene kadar demokrasi nöbetinin devam edeceğini söyleyen AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı ise ''Ey FETÖ Samsun burada sen neredesin? Samsun burada ve burada olmaya devam edecek. Biz sabahlara kadar uyumayacağız ki bundan sonra çocuklarımız demokratik, hür ve haşhaşilerin olmadığı bir ükede yaşasınlar. Gündüz işimizde çoluk çocuğumuzun rızkını kazanmak için çalışacağız, gece meydanları aynı Samsun'da olduğu gibi tıklım tıklım dolduracağız. Biz vekiller olarak meclisteki görevlerimizinden arta kalan zamanlarda meydanlarda sizlerle birlikte olacağız. Dik duracağız, birlikte olacağız. İçinde bulunduğumuz bu durum siyasi görüşlerimiz ne olursa olsun, bu meydanlarda darbeci zihniyete karşı birlik ve beraber olma zamanı. Birliğimizi Samsun'da olduğu gibi koruduğumuz sürece bu millete hiç kimse bir şey yapamayacak'' dedi.

Konuşmaların ardından program Kuran-ı Kerim tilaveti ve şehitler için edilen dualarla devam etti.

Zerrin SOMUNCU