Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun Milletvekili Tufan Akcagöz, tüm Türkiye'de eşzamanlı olarak Samsun'da da gerçekleşen Demokrasi ve Şehitler mitingine organizasyonsuzluk nedeniyle katılamadıklarını söyledi.

Akcagöz, ''Pazar günkü miting için Cumartesi akşamı aranınca hazırlık yapmadan bütün örgütümüzü temsil edemezdik. Elbette orada olmayı çok isterdik'' ifadelerini kullandı.

ORGANİZESİZLİK OLDU
CHP Samsun'dan birçok partilinin destek için Yenikapı mitingine gittiğini kaydeden Akcagöz, ''Pazar günü yapılacak miting bana Cumartesi akşamı haber verildi. Organize bir miting olabilmesi için önceden bir toplantı yapılması gerekliydi. Başka illerin valileri bir komisyon kurup, her partiden bir tane temsilciyle toplantı yaptığını öğrendik. O toplantıda her siyasi parti eşit sürede söz hakkı alıp konuşmuş. Herkes çekincelerini ve taleplerini ortaya koymuş. Ortak metin oluşturanlar da var. Yenikapı'daki gibi bir ortam yaratmadılar Samsun'da. Cumartesi akşamı aranınca, Pazar günkü mitingin hazırlığını yapmadan bütün örgütümüzü temsil edemezdik. İstanbul'daki miting çok güzel oldu. Herkes çıkıp eşit süreyle konuştu. Samsun'da da AKP'yi temsilen 1 kişi, MHP'yi, CHP'yi de temsilen birer kişi ve Vali konuşurdu. Ancak 6 milletvekili, bir belediye başkanı olunca eşitsizlik doğuyor. Bu eşitsizliği ortadan kaldırmak için her partiden temsilciyle bir komisyon kurulur ve buna çalışırdık. Ancak Samsun'da organizesizlik vardı'' diye konuştu.

ŞARTLARIMIZ VARDI
Samsun Valisi İbrahim Şahin'in ve AK Parti İl Başkanlığı'nın daha hassas olması gerektiğini ifade eden Akcagöz sözlerini şu şekilde sürdürdü: ''Bizim şartlarımız vardı, ortak bir miting tertip edeceksek, İstanbul'da ve nasıl Anadolu'nun birçok yerinde Dombra şarkısı nasıl çalınmadıysa, Samsun'da da çalınmaması gerekirdi. O miting Tayyip Erdoğan'ı sevenlerin mitingi değildi; bu, demokrasi ve şehitler için bir mitingse ortak sesleri yükseltmek lazım. Bunları bir araya gelip konuşmamız lazımdı ama zaman verilmedi, ortam da yaratılmadı. Samsun'da da olmasını arzu ederdim. Çünkü meydanlar bizim, bu kadar insan aşkla şevkle bir araya gelmişken biz de orada olmayı isterdik. Söyleyeceğimiz sözler vardı. Tek tip siyaset anlayışının sadece kendi kitlesine konuşmasının ve bunu demokrasi mitingi diye sunmasının da anlamı yok.''

Zerrin SOMUNCU