Demokrasi nöbetlerinin taçlandırıldığı İstanbul Yenikapı'da ve 80 il de gerçekleştirilen 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasında demokrasi nöbetine bu akşam bir virgül konulduğunu ve şehir meydanlarındaki nöbetlere önümüzdeki Çarşamba akşamı nokta konulacağını açıklamasıyla birlikte AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş ve vatandaşlar Cumhuriyet Meydanı'nı terk etmeyerek sabahın ilk ışıklarına kadar yine demokrasi nöbeti tuttu.

TARİHİN EN BÜYÜĞÜ
İstanbul Yenikapı Meydanı'nda ve 80 il de gerçekleştirilen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"nin her görüşten insanıyla verdiği birlik ve beraberlik görüntüsünün Türkiye'nin düşmanlarını bir kez daha üzdüğünü, kahrettiğini belirten Milletvekili Köktaş, "İstanbul Yenikapı da ve 80 il de gerçekleştirilen 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi' Türkiye tarihinin en büyük mitingidir. Meydanlardaki birlik, berarelik ve kenetlenmeyi, Türkiye'nin gönül coğrafyasındaki ülkelerinin şehirlerindeki meydanlarda kurulan dev ekranlardan da canlı olarak yayınlanarak tüm dünya gördü. Türkiye'nin kötü olması için ellerini ovuşturarak bekleyen hain FETÖ'cüler, içerideki ve dışarıdaki düşmanlarımız bu görüntü karşısında üzüldüler, kahrettiler. İşte ülkemizin ayağa kalkmaması, muasır medeniyetler seviyesine gelmemesi, hedeflerine ulaşmaması için uğraşan alçaklara karşı biz her zaman bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız" dedi.

79 MİLYON TEK YÜREK
15 Temmuz gecesi Türkiye'nin, tüm renkleriyle bağımsızlığına, geleceğine ve vatanına sahip çıktığını belirten Milletvekili Köktaş, "15 Temmuz gecesi ve ardından meydanlardaki bu muhteşem manzara, bin yıllık vatanımızın tek bir taşına dahi göz dikenlerin, ödemeyi göze alacakları bedelin ispatıdır. Bu birlik ve beraberlik, Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşacağının ispatıdır. Bundan sonra hep birlikte çok çalışarak ülkemizi muasır medeniyeler seviyesinin üstüne çıkarmaktır. Bunu başaracak imanımızda gücümüzde var. 15 Temmuz gecesi dilinde duası, göğsünde imanı olan aziz Türk Milleti tek yürek olarak 15 Temmuz gecesi FETÖ'cü kalleşlere karşı gücünü göstermiş, kahramanlığıyla destan yazmışlardır. 15 Temmuz gecesinden beri atılan her adımda 79 milyon tek yürek, tek ses olduk. Ay-yıldızlı bayrağımızın birleştiriciliği altında buluştuk. Daha güçlü, daha müreffeh bir ülke için meydanları kimseye bırakmayacağız. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla demokrasi nöbetine nokta koyana kadar halkımızla birlikte meydanlarda olmaya devam edeceğiz." diye konuştu.