CHP Samsun İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz, NTV'nin canlı yayınına katılan İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın, "17-25 Aralık'ta 81 il emniyet müdüründen 74'ü FETÖ'cüydü" demek suretiyle, başka bir itirafı daha gözler önüne serdiğini söyledi.

Akcagöz, "Bir terör örgütü, devletin içine bu denli yerleşirken sessiz kalmak, devlete yapılacak en büyük kötülüklerden bir tanesidir. Şimdi devlet olarak temizlenmeye çalışılan terörist yapı, şayet bu kadar ileri derecede hareket sahası bulabilmişse, bunun birinci derecede sorumlusu, ülkeyi 14 yıldır yöneten AKP hükümetidir" dedi.

Başkan Akcagöz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "AKP'li eski bakan ve siyasetçilerin dahi adının FETÖ ile anıldığı böyle bir dönemde, Bakan Ala'nın, "81 Emniyet Müdüründen 74'ü FETÖ'ydü itirafı, bir teslimiyet işaretidir ki, tüm bu gelişmeler ve açıklamalar birlikte değerlendirildiğinde, sorumluların derhal istifa etmesi gerekir. Yaşanan gelişmeler, devlete olan bağlılığı arttırdığı gibi, tam aksine, güven kaybını da beraberinde getirmiştir. Vatandaş, en güvendiği kişilerin terör örgütü mensubiyetini öğrenmiş ve hala bunun şokunu yaşamaktadır. Devleti ve milleti bu şoktan kurtarmanın yolu, bu teslimiyetin yolunu açan AKP hükümetinin derhal istifa etmesidir."