Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun Milletvekili Kemal Zeybet, FETÖ operasyonlarının siyasi ayağının halen gerçekleştirilmediğini söyledi. Örgütün AK Parti içerisinde de yapılanmış olduğunu ileri süren Zeybek, ''AKP buna izin vermediği sürece Türkiye karanlığa gidecek'' ifadelerini kullandı.

AKP İÇ SAVAŞA SÜRÜKLÜYOR
Türkiye'nin 15 Temmuz'u yaşamasında cemaat örgütlerinin, iktidarın ve emperyalist güçlerin payı olduğunu kaydeden Zeybek, ''OHAL yasasıyla FETÖ'nün ve onu bu zamana kadar büyütenler bir şekilde çökertilmeye çalışılıyor. Bunun siyasal ayağı nerede? Örgütün siyasal yapısı tamamen AKP hükümetinin, partisinin içinde. Bunun için durumu ele almalı ve AKP içindeki yapıyı da çökertmemiz gerekli. AKP buna izin vermediği sürece, özeleştiri yapmazsa, geçmişte yapmış olduğu yanlışları görüp demokratiki laik bir yönetimi benimsemezse Türkiye karanlığa gidecek. Bugün bu ülkeyi iç çatışmaya sürükleyen AKP'nin kendisi. Bunu terketmek zorundalar'' diye konuştu.

SURİYE'DE TERÖR ÖRGÜTLERİ DESTEKLENİYOR
Hükümetin Suriye politikasının da en başından itibaren yanlış olduğunu ifade eden Zeybek, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: ''Bu yanlışa hala da devam ediliyor. Ceraplus'ta Türk ordusunun IŞİD'e ve PYD'ye karşı bir hat oluşturması gerektiğine ben de katılıyorum. Ancak Türkiye kiminle yapıyor bu işi? Özgür suriye ordusuyl. ÖSO'nun içinde de, El Nusra var. Bunlar da Suriye rejimine karşı çıkan terör örgütü. Kimsenin 'Senin terör örgütün daha iyi benimki daha kötü' demeye hakkı yok. Terör örgütü, terör örgütüdür. Oradaki dinci ve terör örgütlerini desteklediler. Bunların hepsi biliniyor.''

Zerrin SOMUNCU