AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, hükümetin 100 günlük çalışmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Kırcalı "Ülkemizin yaşadığı 15 Temmuz FETÖ ihanet sürecine rağmen hükümetimiz 100 gün gibi kısa sürede 350 kilometre yeni bölünmüş yol, 214 kilometre tek yol, 500 kilometre sıcak asfalt yapıldı, mevcut yollar da sıcak asfaltla kaplandı. Yavuz Sultan Selim ve Osman Gazi köprüleri açıldı' dedi.

ÖNEMLİ İŞLER YAPILDI
Kırcalı, hükümetin çalışmalarında sağlık alanında çok önemli işlere imza atıldığını belirterek, "Sağlık alanında 3 aylık kısa sürede 1900 yeni yatak 467 yoğun bakım ünitesini hizmete aldık, 270 yeni ambulans hizmet vermeye başladı, 565 evde sağlık hizmeti için araç alındı. 21 adet göçmen sağlığı merkezi hizmete soktuk. Bu arada askeri hastanelerini, 33 hastane ve 5 sağlık merkezi Sağlık Bakanlığı'nın çatısı altına aldık, FETÖ örgütünden de 14 tesisi devralarak vatandaşımızın hizmetine sunduk, 20 civarında şehir hastanesinin inşaatı devam ediyor, geriye kalan bir 10 tanesinin de hazırlıkları sürüyor. Bunlardan 2 tanesi bitti, önümüzdeki aylarda hizmete girecek. Daha sonra Ankara'da 2 tane var, İzmir'de var, İstanbul'da olacak, böylece yavaş yavaş hastane sisteminden şehir hastaneleri sistemine de önümüzdeki dönemde geçmiş olacağız. Şehit yakınları ve gazilerimiz için kendi alanlarında atama hakkı getirdik. Şehit yakınlarımızın yılda iki kere olan atamalarını bundan sonra sürekli halde yapıyoruz. Engelli istihdamı EKPSS ile 6113 engelli bireyin atamasını gerçekleştirdik" ifadelerini kullandı.

HEM HİZMET HEM MÜCADELE
AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, açıklamalarını şöyle sürdürdü: "100 gün içerisinde 2 tane büyük eseri Türkiye'ye kazandırdık. Bir tanesi Osman Gazi Köprüsü, İstanbul'u Yalova'ya, Bursa'ya ve İzmir'e, Balıkesir'e, Manisa'ya bağlayan dev bir eser, dünyanın en büyük köprüsü, bir şaheser. Hakikaten ülkemizin, milletimizin gurur kaynağı, 30 Haziran'da açtık. İkinci büyük eser, 26 Ağustos'ta açıktık, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, ayrıca 215 kilometre de anayol ve bağlantı yolları var. Bu iki projenin biten kısmı 21 milyar lira, yani diğer bölümleri de bittiğinde bu rakam 50 milyarı aşıyor. Ayrıca bu süre içerisinde 350 kilometre yeni bölünmüş yol 214 kilometre tek yol 500 kilometre sıcak asfalt yapıldı, mevcut yollar sıcak asfaltla kaplandı. Yeni başlanan yol, havaalanı, liman projelerinin 3 aylık tutarı 3 milyar Türk Lirası, 5 milyarlık yeni projenin de ihalesi yapılıyor, dolayısıyla altyapı yatırımları hız kesmeden devam ediyor. 100 gün içerisinde 56 milyon fidanı toprakla buluşturduk. 100 gün içerisinde 5 tane yeni üniversite kurduk. Ayrıca, 498 tane engelli öğretmen ataması yapıldı, 102.091 yeni derslik hizmete giriyor. Tarımsal 1268 kooperatifin 33 bin 500 civarında da üyesinin 640 milyon lira borçları vardı. 5 yıl süreye bu borcu yaymış olduk. Ayrıca bu 100 gün içerisinde üst yargıda yeniden yapılandırmaya gittik, özellikle Danıştay ve Yargıtay'ın gelişmiş ülkelerdeki örneklerine benzer şekilde üye sayılarında ve daire sayılarında azaltmaya gittik. Bunun bir sebebi de istinaf mahkemeleri kurulunca artık böyle çok hantal geniş bir yapıya ihtiyaç kalmamasıydı, bu aynı zamanda da bir tasarruftur. Kamuda tasarruf diye yola çıktık hem işlerin hızlanması, hem de bu alanda daha hızlı sonuç alınması için bu düzenlemeleri yaptık. Kısacası hemen her alanda çok önemli hizmetler yaptık. Diğer yandan da devletimizin ve milletimizin düşmanı FETÖ ve tüm şer terör örgütleri ile amansız bir mücadele veriyoruz."