Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin gündemine oturan skandal bildiriye imza atan akademisyenlere yeni sorular yönelterek, 'Bu aydınlara soruyorum, neden resmi tek taraflı çizersiniz, ya da bu metni bilimsel bir metin gibi altına imza atarsınız. Bu bilim adamlarına sormak isterim, 3 barikat, 5 çukur aşarak ve kaldırımlarda bombalara basmadan üniversitelere geçmeye çalışıyor olsalardı bu bildiriye imza atarlar mıydı? İmza atarak bunlara meşru muamelesi yapıyorlar. Öğretmenlerle öğrencileri ayıran kim, devlet mi? Devlet mi barikat kurdu? Neden kapandı okullar? Burada ahlaki sorumluluk gerekmez mi?' ifadelerini kullandı.

ABD'DEN ÖRNEK VERDİ

Söz konusu akademisyenlere yönelik eleştirilerini ABD'den örnekleme yaparak sürdüren Başbakan, '11 Eylül'den sonra ABD'de bir bilim adamı terörü meşru kılacak bir açıklama yaptı mı? Bu saldırı bütün Amerika'yaydı. Bilim adamı tavrı şiddet ve teröre karşı açık ve net bir tavır sergilemek gerekmektedir. Bu metne baktığımızda terörün meşru kılındığı, bu teröre karşı meşruiyet içinde hareket eden devlet güçlerinin şeytanlaştırıldığı bir tablo çıkıyor ortaya' dedi.

Ahmet Davutoğlu, operasyonların tüm terör unsurları etkisiz hale getirilmeden sona ermeyeceğini de ekleyerek, 'Bütün bu ilçeler temizlenecek. Ondan sonra her şeyi konuşuruz. Her şeyin konuşulacağı yer TBMM'dir. Irak, Suriye benzeri görüntüler ortaya çıkarılmak isteniyorsa izin vermeyiz' diye konuştu.