Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Kurban Bayramı nedeniyle Terme İlçesi'ne giderek hemşehrileriyle bayramlaştı.

Bayramlaşma sonrasında gündeme dair önemli açıklamalar yapan Bakan Kılıç, Fethullahçı Terör Örgütü'yle (FETÖ) mücadelenin yılmadan, usanmadan, bıkmadan devam edeceğini söyledi. 15 Temmuz gecesi ülkenin neyle karşı karşıya kaldığının unutulmaması gerektiğini belirten Kılıç, "Bayrağımıza, milletimize, devletimize uzanan her eli kırarız" dedi.

KİMSE ACIMA BEKLEMESİN
Tüm Müslüman aleminin mübarek Kurban Bayram'ını tebrik ederek konuşmasına başlayan Bakan Çağatay Kılıç, FETÖ ile mücadele konusunda hükümet olarak ne kadar kararlı olduklarını bir kez daha hatırlattı. Türkiye'nin yoğun bir çalışma döneminden geçtiğini belirten Bakan Kılıç, 'Sayın cumhurbaşkanımızın, sayın başbakanımızın hepinize selamları var. Üzerimizde büyük bir sorumluluk var. 17 - 25 Aralık'tan sonra Cumhurbaşkanımızın sürekli, 'bu bir darbe girişimidir, burada büyük bir sıkıntı var, bunlar devleti ele geçirmeye çalıştı, meşru hükümeti yıkmaya çalıştı bunu görün buna göre hareket edelim' dedi. Biz bunları söyledik. O zamandan 15 Temmuz'a kadar bazı vatandaşlarımız 'çok mu yükleniyoruz acaba, çok mu yükleniyorsunuz' tarzında bazı düşünceleri vardı. Herhalde 15 Temmuz sonrası kafalarında soru işareti kalmadı? Bunların ne yapmak istedikleri, aslında ne olduklarıyla ilgili her şey ortaya çıkmış oldu. Dolayısıyla acıma yok, müsemma yok ama adil olacağız. Çalışmalarımızı buna göre yapıyoruz. Çalışmalarımızı hükümet olarak, yargı olarak, emniyet, istihbarat olarak bu yönde yapıyoruz. Ama bizden kimse müsemma, acıma beklemesin. Çünkü acırsak acınacak hale geliriz. 15 Temmuz gecesi bu millet eğer cumhurbaşkanımızın, başbakanımızın sözüne, çağrısına cevap vermeseydi bugün çok farklı şeyler konuşuyor olabilirdik' dedi.

TERÖRE KARŞI MÜSEMMA YOK
15 Temmuz'dan sonra Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yaptığı operasyonların önemini ve başarısını vurgulayan Bakaç Çağatay Kılıç, 'Uluslararası camiada ilk zamanlarda 'bu darbe acaba iyi mi, bu darbe gerçekten yapılıyor mu' denildi. Bunları bıraksınlar. Bu iki yüzlülük olmuyor. Çok ciddi anlamda çıkıp karşı duranlar da olduğu gibi; ortada tutum davranıp da duruma göre hareket edenler de oldu. PKK'sı, PYD'si, PDY'si, El Nusra'sı, DAEŞ'i hepsi terör örgütüdür. Bunlara karşı mücadelemizi hiçbir şekilde müsemma göstermeksizin sürdüreceğiz. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin üniformasını giyip de onun içerisine saklanan terör örgütü üyelerinin 15 Temmuz'da yaptıkları o girişimden çok kısa bir süre sonra şu anda Silahlı kuvvetlerimiz Kuzey Irak'ta da, Kuzey Suriye'de de çok başarılı bir operasyon düzenliyor. Fırat Kalkanı operasyonu tüm dünyaya terörle mücadele edilmesini açıkça ortaya koyan bir operasyondur. Orada bizim şanlı ordumuz şu anda mücadele veriyor sınır ve uluslararası haklardan kaynaklanan haklarımızı kullanmak için' şeklinde konuştu.

ONLAR BİZE KARIŞAMAZ
15 Temmuz darbe girişiminin ardından bazı ülkelerin elçilerinin Türkiye'nin iç işlerine karıştığını söyleyen Bakan Kılıç, 'bunlar olurken müttefiklerimiz, ortaklarımız dediklerimizin Türkiye'deki temsilcilerinin konuşmalarına çok dikkat etmeleri gerekiyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin iç işlerine karışmak diğer ülkelerin elçilerin görevi değildir. İşi de değildir, haddi de değildir. Viyana Sözleşmesi'yle bir büyükelçinin görevinin ne olduğu açıktır. Washington Büyükelçimiz de Samsunlu bir hemşehriniz. O da orada görevini yapıyor, o da orada Türkiye Cumhuriyeti'nin en üst temsilcisi olarak terör örgütü başının Türkiye'ye iadesiyle ilgili çalışmaları gece-gündüz demeden çalışmasını sürdürüyor. Bakın haberlere yansıdı. Şu anda tutuklanmasıyla ilgili Amerikan makamlarına resmi olarak başvurulmuş durumda ve bu anlamda da yaptığımız çalışmalar bellidir. Türkiye'deki teröre karşı olan mücadelemiz hiç müsemmasız devam edecek' açıklamasını yaptı.

BİZ DEMOKRASİDEN YANAYIZ
Çıkarılan kanun ile 28 belediyelere görevlendirme yapıldığını da kaydeden Bakan Çağatay Kılıç, eleştirilere de şöyle yanıt verdi: 'Şimdi diyorlar ki kayyum. Devletin milletin kaynaklarını alıp da bunları terör örgütlerine aktaranlara ne yapacaktık? Aktarmaya çalışanlara ne yapacaktık? Seçimi demokrasiyle oluyor, ama başa geldiği zaman demokrasiyi uyguluyor musun? Görevin ne hizmet etmek ama yapmıyorsun. Ne yapıyorsun gidiyorsun teröre yataklık yapıyorsun. Belediye araçlarından silahlar taşınıyor. Belediye araçlarından ateş ediliyor. Belediye araçlarından emniyet güçlerine ciddi anlamda müdahaleler yapılıyor. Ambulanslara ateş ediliyor. Belediyelerin altlarından tüneller çukurlar kazılıyor. Kazanlar belediye araçları. Ne yapacaktık, seyir mi edecektik? Cizre belediye başkanı, hanımefendi Almanya'dan gelmiş Türkiye'ye. Orada seçilmiş bir kamu görevlisi olarak, herhangi bir şekilde devletin ya da bir kamu kaynağının bir avrosunu bir terör örgütüne aktarmaya kalk bakalım başına neler geliyor? 24 saat içerisinde seni almıyorlar mı görevden. Ama işte onlara destek verenlere söylüyorum onlara destek vermeyin biz demokrasiden yanayız. Hukuktan yanayız zaten onun için yapıyoruz bu işleri. Biz müsamahasız bu çalışmalar devam edeceğiz. Bundan hiç şüphemiz yok.'

BİR VE BERABER OLACAĞIZ
Samsun'un Terme İlçesi'ndeki yatırımlarında hız kesmeden devam edeceğini söyleyen Bakan Çağatay Kılıç, sözlerini şöyle tamamladı: 'Terme'de yapılan büyük çalışmalar var. El ele vererek çalışacağız. 15 Temmuz gecesi neyle karşı karşıya kaldığımızı unutmayalım. Hatırlayalım ama işimize bakalım, yolumuza devam edelim, bir olacağız beraber olacağız, ne olduğunu bileceğiz, koşacağız. Laf üzerine laf değil taş üzerine taş koyma vaktidir. Başbakanımız ne diyor, 'Koşacağız.' Bir ve beraber olduğumuz zaman aşamayacağımız hiçbir engel yoktur. Bayrağımıza, milletimize, devletimize, uzanan her eli kırarız. Önümüzdeki dönemde inşallah büyük başarılar yol açacağız.'