Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı aday olacağını açıklayan İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, yeterli imzayı toplayamadığından aday olamadı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Balbay, 'Aday olamıyorum, CHP'nin seçim barajına takıldım' dedi.

Muharrem İnce ve Umut Oran da kurultaydan önce aday olmayacaklarını açıklamıştı.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, kürsüde şu ifadeleri kullandı:
Bizim görevimiz bu ülkeye özgürlüğü getirmektir, bizim görevimiz kardeşliği getirmektir, bizim görevimiz birinci sınıf demokrasiyi getirmektir.
Toplumda karamsar hava varsa, o yönetimden kaynaklanıyor. Birlik olursak emin olun Türkiye'yi aydınlığa çıkarırız.

Vatandaşlar benim can güvenliğim var mı diye düşünüyor. Biz CHP'liler olarak olarak, terör nereden gelirse, nasıl gelirse gelirse gelsin, hangi amaçla olursa olsun karşıyız. Nokta. Terör bir insanlık suçudur, teröristler affedilmemelidir. Teröre karşı durmak insanlık görevidir. Kandan beslenen terör örgütleridir. Terörle mücadele akılla, bilimle yapılır.
En sağlıklı terörle mücadeleyi Bülent Ecevit yapmıştır. AK Parti görev geldiğinde terör olayları yoktu. Terör örgütü bugün büyüdü, palazlandı. Terör örgütüyle masaya oturdular.
Türkiye'nin doğusundaki fotoğraflara bakın; Suriye'deki, Lübnan'daki fotoğraflardan ne farkı var?
Silah bırakmayan bir örgütle nasıl anlaşacaksın, nasıl barışı sağlayacaksın? Terör örgütü silahları depoladı. Eğitimini yaptılar. AKP sadece seyretti. Kimse bunlara dokunmayacak dedi. Mahkemeler kurdular, vergi daireleri kurdular sesleri çıkmadı.
78 milyon insanımın vicdanına sesleniyorum. Köyler, şehirler silah deposu haline gelirken iktidarda kim vardı? Bu işin sorumlusu bu ülkeyi yönetenler. Neyin bedelini ödüyor Türkiye?

Hiçbir ayrımı kabul etmiyoruz. Kimlik siyaseti yapmadık. Kürt kimliğinle gurur duyabilirsin, hiç kimse seni sorgulayamacak.
Seninle birlikte bu ülkeye özgürlükçü demokrasiyi getireceğiz.

KILIÇDAROĞLU'DAN İNCE'YE TEKLİF
Öte yandan, Kemal Kılıçdaroğlu'nun kurultaydan önce dün akşam Yalova Milletvekili Muharrem İnce ile görüştüğü öğrenildi.
Kemal Kılıçdaroğlu'nun İnce'ye Parti Meclisi üyeliği teklif ettiği, İnce'nin ise bu teklifi "teşekkür ediyorum ancak arkadaşlarımla çalışacağım" diyerek kabul etmediği belirtildi.