CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekli Kamil Okyay Sındır, Haber Medya Grubu'nun Borkonut Niş'teki çalışma ofislerine ziyarette bulundu.

Haber Medya Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Necdet Uzun'la bir süre sohbet eden Sındır, ardından bazı açıklamalarda bulundu.

KHK ANAYASA DEĞİŞTİREMEZ
Kanun Hükmünde Kararname (KHK) yolulya OHAL'le ilgisi olmayan, OHAL sınırını aşan ve kanunları değiştiren düzenlemeler yapılamayacağını kaydeden Sındır, ''OHAL işleri hızlandırmak için verilmiş bir yetki. Kalıcı kanun değişiklikleri yaratarak, adeta yasama organının tüm yetkilerini üstüne almış kanunlar çıkartır gibi kullanılması doğru değil. Anayasal kurumları değiştirme, devleti yeniden yapılandırma gibi bir içeriği olmaması gerekir. O zaman onun adına 'Anayasal hükmünde kararname' denir. Şu anda yapılan da bu. Genelkurmay'ı Cumhurbaşkanlığı'na bağlamak gibi uygulamaları, KHK ile yapamazsınız. KHK, hukuku yok saymak anlamına gelemez. Masumiyet karinesini, suçun kişiselliğini yok sayamaz. Yargılanma hakkını elinden alamaz. Cumhurbaşkanı'nın da dediği gibi at izi, it izine karışıyor. Ben de it izi çakal izine karışıyor diyorum. Eğitim-Sen'li 12 bin öğretmenin PKK'yla ilişkilendirerek bir anda açığa alınması ilginç. Bunlar biliniyordu da neden beklediniz? Kanun var, yasa var, daha önce alınsaydı? Birçok öğretmenin PKK'yla bir ilgisi yok. Varsa çıkartın yargı önüne, hesabını sorun, gereken cezayı da verin. Bu süreci birtakım tasviyeler, devlet içerisinde başka yapılanma gibi ohal öncesi hesaplaşmanın zeminini bulma çabaları doğru değil'' ifadelerini kullandı.

BAŞKA CEMAAT ÖRGÜTLENMESİ VAR
Darbe girişiminde bulunan veya herhangi bir bağlantısı olanların yargı önünde mutlaka hesabını vermesi gerektiğini söyleyen Sındır, sözlerini şu şekilde sürdürdü: ''14 yıl iktidarda olan bir partinin de aldatıldık gibi ifadesini vatandaşın iyi görmesi, gelecekte bir daha böyle bir darbe girişimi mağruz kalmamak adına sorumlularını da iyi algılaması gerektiğini düşünüyorum. Bir cemaati devlet içerisinden ayırıyorum derken, liyakatı yok sayarsanız başka cemaatlerin üzerinden devlet içerisinde yeni kadrolaşmaya izin verilirse bugün FETÖ gider başka bir örgüt gelir. Bu bitmez. Bazı bakanlıklarda Adıyaman merkezli başka cemaatlerin kadro yapılanmasına girdiklerini duyuyoruz, bilgileri geliyor. Bunun için ayrı bir hassasiyet gösterilmesini istiyoruz.''

HABER MEDYA'DAN ÇOK ETKİLENDİM
Haber Medya Grubu'ndan çok etkilendiğini ifade eden Sındır, ''Samsun merkezli, bütün bölgenin tarafsız ve ilkeli olarak yayın yapan önemli bir iletişim ağı olduğunuzu düşünüyorum. Gerek radyo, gerek televizyon ve yazılı yayınlarınızla çok geniş bir kitleye hitap ediyorsunuz. Bizim arzu ettiğimiz medya, özgür olmalı. Her türlü düşünce buralarda özgürce ifade edilmeli. Bir medya çalışanının baskılar altında özgürce yayın yapamaması, dördüncü kuvvet olan medyaya ve demokrasiye yapılan en büyük darbe olur. Haber Medya Grubu'nun çalışmalarına başarıyla devam etmesini diliyorum'' dedi.

Zerrin SOMUNCU