MHP Samsun Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Erhan Usta, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Türkiye'nin kredi notunu düşürmesi üzerine açıklamalarda bulundu.

Usta, 'Bu tür kuruluşlar notu artırdığında, hükümet tarafından güzel karşılanırken, notu düşürdüğünde kötü demek doğru bir davranış değildir. Hükümet burada ikiyüzlü bir tutum içerisine girmiştir" dedi.

BU ÜLKEYİ BATIRIRSINIZ
Moody's'in kredi notunu düşürmesinden ziyade hükümetin göstermiş olduğu tepkinin yatırımcıyı daha fazla rahatsız edebileceğini vurgulayan Usta, "Buradan Hükümete sesleniyorum: Uluslararası derecelendirme kuruluşlarının not indirimlerine 'siyasi' deyip, tedbir almazsanız bu ülkeyi batırırsınız. Eğer işi önemsizleştirmeye yönelik ve bundan hiçbir şekilde ders çıkarılmadığını gösteren ifadeler kullanılırsa, bu yatırımcıyı korkutabilir' diye konuştu.

Hükümetin yapısal reformların sadece lafını ettiğini ve hiç bir icraat yapmadığını iddia eden Usta, 'Onuncu Plandaki reformların bir an önce hayata geçirilmesi lazım' dedi.