CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin , Haberaks TV ekranlarında yayınlanan Burcu Düzgün'ün sunduğu Haberin Sesi programına katıldı. Tekin, partisinin 35. kurultayını ve kurultay sonucu ortaya çıkan Parti Meclisi listesini değerlendirdi.

TAMAMI PROTESTO DEĞİL
CHP'nin 35. olağan kurultayına dair çıkan sonucun memnuniyet verici olduğunu belirten Tekin, "Kılıçdaroğlu partide sevilen bir isim. Kılıçdaroğlu'na herkes onay verdiği için Umut Oran, Muharrem İnce gibi isimler adaylıktan çekildi. Mustafa Balbay'ın da yeterli imzayı toplayamaması, bu sonucu ortaya çıkardı. Geçersiz sayılan oyların protesto olduğu iddia ediliyor, bu durum kamuoyuna yansıtıldığı gibi değil. Tabi ki içlerinde protesto oyları da vardır, ama tek aday olduğu için partililer oylarını işaretlemeden kullanmış olabilir. Sandık memurları partili olmadığı için uyarı yapmadı, hatta ben de bu yanlışa düşecektim. Kısacası geçersiz oyların tamamı protesto değil" diye konuştu.

ÜYELER YENİLENMELİ
Seçimin güzel bir atmosferde geçtiğini ifade eden Tekin, "Atmosferi güzel yapan belki de rakipsiz bir yarış olmasıydı. Parti meclisinde de büyük bir yarış vardı. O da kavga gürültü olmadan güzel neticelendi. Liste beni hoşnut etti, düşündüğüm isimler listeye girdi. Şunu da ifade etmek isterim, düşünmediğim, 'olmaması gerekli' dediğim isimler listenin dışında kaldı. Oy vermediklerim listeye giremedi ve liste beni mutlu etti. Kılıçdaroğlu fazla demokratik davrandığı için Kılıçdaroğlu'nun listesinin delindiği söylendi. Bu konuda Kılıçdaroğlu'nun zarar görmesi gibi bir durum yok, demokratik açılımı yapan kendisi" diye konuştu.

Tüzük değişikliğine de değinen Tekin, "Taban Haziran ayında tüzük değişikliği bekliyor. Elden yazılan bir delege sistemi var, bunun kalkması lazım. Biz beğenelim beğenmeyelim, üçte biri kayıtlı veya kayıtsız olan, kendinin olduğunu bilmeyen üyelerin yenilenmesi lazım" dedi.

Pirsu DÜZGÜN