AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, AK Parti çatısı altında bulunan 12 genel başkan yardımcılığının 5. kongreyle birlikte 14'e çıkarıldığını; Bunlardan birinin 'İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı', diğerinin de kendisinin başkanlığını yürüttüğü 'Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı' olduğunu söyledi.

SAMSUN İÇİN ÖNEMLİ
Karaaslan, 'Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı'nın çok önemli olduğunu kaydederek, "AK Parti'nin bundan sonra bu alanlardaki politikalarını geliştireceği adres olması açısından ve bu güne kadar yapılanların anlatılacağı ve yeni yapılacakların şekilleneceği ilgili bakanlıklarla koordineli bir şekilde çalışacak bir birim olması bakımından çok önemli açıkçası. Biz her şeyden önce bu birimin kurulmasını çok önemsiyoruz. Bunun yanında bu birimin başkanlığının 14 Genel Başkan yardımcılıklarından birinin Samsun'a verilmiş olması da çok önemli. Samsun'umuz için önümüzdeki dönemlerde fayda sağlayacaktır diye düşünüyorum. Tıpkı uzun yıllardır bakanlık düzeyinde Samsun'umuzun temsil edilmesinin sağladığı fayda gibi. Umuyoruz ki biz hem yerel yöneticilerimiz, teşkiltalarımız hem de her kesimden vatandaşlarımızla açıkçası burada bir araya geliyoruz. Bu adresin varlığı bu açıdan da kıymetli" diye konuştu.

PİLOT UYGULAMALAR SAMSUN'DA OLACAK
Yeni yol haritaları belirlediklerini kaydeden Karaaslan şunları söyledi: "Bir taraftan bakıldığında da AK Parti'nin bundan sonra şekillendireceği politikaların ilk uygulamalarının, pilot uygulamalarının Samsun'da hayata geçmesini sağlayacağız. Toplumda özellikle çevre, şehir, kültür konusunda eğer biz adım atmayı hedefliyorsak, önemli ilkeler belirleyip o yönde ilerlemeyi hedef koyduysak her şeyden önce toplumda farkındalık oluşturmamız lazım. Dolayısıyla bu konuyla ilgili de önemli projelere ve kampanyalara imza atmayı hedefliyoruz önümüzdeki dönemde. Çevre konusu uluslararası boyutuyla da çok önemli bir konu. Bunu sadece çevremizden ya da ülkemizden ibaret görmek mümkün değil. Bütün insanlığı ilgilendiren bir mesele çevre meselesi. İçinde yaşadığımız şehirlerle ilgili temel sorunlar AK Parti iktidarlığında çözüme ulaştı diyebiliriz. Devrim niteliğinde atılımlar gerçekleşti. Her şeyden önce çarpık yapılaşmalardan şehirlerimiz bir anlamda kurtuldu ve temel konut sorununa çözüm arandı ve o çözüm hayata geçiririldi."

BEKLENTİLER ARTTI
Sorunlar çözüldükçe beklentilerin de arttığını kaydeden Karaaslan, "Alt yapı sorununun çözdüğü şehirlerde şimdi üst yapı ile ilgili beklentilere sahibiz. Umuyoruz bunlara yeni çözüm arayışları, yasal düzenlemelerin, mevzuatların gözden geçirildiği ve ileriye dönük özellikle 2023 Türkiye'sinde her şehrin kendi 2023 vizyonunun olur. Kültürü, şehirden ve medeniyetten ayrı düşünmek mümkün değildir. Medeniyetin somutlaştığı ve bütün izlerini taşıdığı yer şehirlerimiz. Bugüne kadar sahip olduğumuz bütün değerleri gün yüzüne çıkaracak, onları koruyacak ama korumaktan bizim anladığımız izole etmek, hayatın dışında tutmak değil, yaşatarak korumak prensibiyle yola çıkarak çalışmalar hayata geçireceğimiz bir dönem. Burada ben disiplinler arası çalışmayı çok önemsiyorum. Mimar, şehir plancısı, antroplog, sanat tarihçisi, sosyolog gibi bütün bu grupların bir araya geldiği bir çalışma grubunu burada oluşturacağım. O heyetle birlikte yapacağımız beyin fırtınası toplantılarından besinlenerek önümüzdeki dönem yol haritamızı belirleyeceğiz. Bu yüzden hem bu birimin kurulmuş olması hem başkanlığın Samsun'a verilmiş olması hem de bundan sonra Türkiye'nin 2023 vizyonunda bu temel başlıkların ele alınacak olması bizim için çok önemli" dedi.

Nur OK