AK Parti Aydın İl Yönetimi Efeler 1. Sanayi Sitesi esnafı ile kahvaltıda bir araya geldi. AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen ile il yönetimi sanayi esnafı ile birlikte kahvaltı yaparak sorunlarını dinledi. Esnaf buluşmasında gündemi de değerlendiren Başkan Özmen son olarak Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin ilçelerde yüzde 28 ile yüzde 45 arasında yaptığı su zammına ilk tepki gösteren isimlerden biri oldu. Parti olarak su zammını yargıya taşımaya hazırlandıklarını ifade eden Özmen, Aydın halkına da zulüm yapıldığını ve Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin bu kararını tekrar gözden geçirerek yaptığı yanlıştan bir ana önce dönme çağrısında bulundu.
'Enflasyon Oranın Üzerinde Zam Yapıldı'
Aydınlıların su zammı ile sarsıldığını ifade eden Özmen, 'Aydın Büyükşehir Belediyesi rekor su zammına imza attı. İlçelerde yüzde 28 ile yüzde 45 arasında değişen bir su zammı söz konusu. Bizim AK Parti Meclis Grubundaki arkadaşlarımız suyun maliyetini arttıracak herhangi bir durum söz konusu olmadığından dolayı zamma karşı bir önerge sunmuşlardı. Aydınlı vatandaşlar zaten su fiyatlarından ve tarifelerinden dolayı ciddi bir şikayeti vardı bu yüzden Aydın'da zam yapılmasın demiştik. Yüzde 28 ile 45 arasındaki zam gerçekten herkeste olduğu gibi bizde de bir şaşkınlık yarattı. Enflasyon oranının çok çok üstünde ve neredeyse yarıya yakın su zammı gerçekleşti' dedi
'Konuyu Yargıya Taşıyacağız'
Aydın'da su kullanan vatandaşların bundan sonra daha dikkatli olmalı gerektiğini vurgulayan Özmen, 'Efeler, Söke ve Nazilli'de ton başına 2.20 TL'den kullandığımız suyu bundan sonra 3.30 TL'den kullanacağız. Ticarethanelerde ve sanayi esnafının kullandığı su ise daha da pahalı. Evlerde herhangi bir akdeme yok iken ticarethanelerde 0 ile 10 ton arasından sonra daha fazla yükseliyor. Hem üreticinin hem insanların temel ihtiyaçlarını kullanımında Aydın'da çok sıkıntı yaşadığı bu saatten sonra aşikardır. Aydın Büyükşehir Belediyesi Aydın'da su alt yapısını hazır buldu. İkizdere barajı ile Aydın'ın su sorunu daha önceden çözülmüştü. Aydın'ın içindeki su dağıtım işini zaten DSİ gerçekleştiriyor. Faaliyeti arttıracak durumlar açıklanmadan ve kamuoyu tatmin edilmeden sadece bürokratların sözüyle aydın halkına zulüm yapılmasına karşıyız. Önümüzdeki günlerde bunu yargıya taşımak için çalışmalarımıza başladık' diye konuştu.
'En Pahalı Su Tüketen İller Arasında'
Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından bu kararın tekrar gözden geçirilmesini talep eden Özmen sözlerini şu şekilde sürdürdü: 'Çünkü yüzde 28 ile 45 oranındaki zam gerçekten çok fahiş rakamlar. Bunun makul bir gerekçesi olduğunu düşünmüyoruz. Bizlerin bilmediği bir gerekçe varsa bu konuda açıklama yapılmasını istiyoruz. Aydın herhalde bu zamla büyükşehirler arasında en pahalı su tüketen iller arasında birinci olmuştur. Su temel bir ihtiyaç maddesidir. Sudan kar edilmemeli, maliyeti hesaplanıp buna göre de insanlara yansıtılmalıdır. Aydın'da suyun maliyetini arttıracak herhangi bir artı etken olduğunu düşünmüyoruz. Büyükşehir bütün su şebekelerini hazır bulmuştur. ASKİ'nin suyu temini konusunda göze batan bir yatırımının da olmadığını görüyoruz'
'Planlama Değil İcraat Da Gerekiyor'
Onaylanan Büyükşehir bütçesi ile ilgili olarak da düşüncelerini belirten Özmen, 'Aydın Bütçe rakamlarından daha ziyade gerçekleşme oranları bizim açımızdan daha önemli. Geçen yıllarda da çok güzel bütçeler hazırlanmıştı ama önemli göstergelerde ve kalemlerde yatırımların gerçekleşme oranları sadece yüzde 30 ve 40'larda kalmıştı. Sadece planlama değil icraat da gerekiyor. AK Parti olarak Büyükşehir'in bu noktadaki icraatları konusunda Aydınlı hemşerilerimiz adına bu güne kadar takipçisi olduk bundan sonra da takipçisi olmaya devam edeceğiz. Vatandaşlarımızın şikayetlerini dile getirmekte geri durmayacağız. İnşallah bundan sonraki süreç Aydın için hayırlısı olur' ifadelerini kullandı.

AK Parti İl Başkanı Özmen: “Su zammını yargıya taşıyacağız”