CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, Siirt'in Şirvan ilçesinde göçük altında kalan maden işçileri için yasta olduklarını belirtti.

Akcagöz, "Aşırı kar hırsı ve taşeronlaşma, işte büyük bir felakete daha sebep oldu. Bu kaçıncı katliam, bu kaçıncı dram? Soma'nın acısını henüz unutmuş değiliz. Denetimsiz madenlerde insanların hayatları heba ediliyor. İnsanlarımız ölüyor. Kimi Türk, kimi Kürt. Sömürülen insanın etnik kimliği olmaz. Dün olduğu gibi bugün de emekçilerimizin yanında olacağız" diye konuştu.

GÖREV CHP'NİN
Akcagöz, başkanlık sistemine karşı sonuna kadar mücadele edeceklerini belirterek şunları söyledi: "Tayyip Erdoğan'ın arzuladığı, padişah yetkileri ile donatılmış bir başkanlık sistemine karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz. 15 Temmuz darbe teşebbüsünden sonra hiç bir şey yolunda gitmiyor. Darbe teşebbüsü, sadece AKP'ye değil Türk milletine yönelmiş olduğu halde, sanki böyle değilmiş gibi, ne kadar muhalif unsur varsa onların üzerine gidiliyor. Darbe girişimine, 'bu Allah'ın bir lütfudur' diyenlerin, bu sözde lütfu nasıl kendi lehlerine kullanmaya çalışıklarını görüyoruz. Bu ülkeye demokrasiyi, Cumhuriyet Halk Partisi getirdi, demokrasiyi korumak görevi de Cumhuriyet Halk Partisi'nindir."