Gerçekleşen istişare toplantısının gündemi ülkenin içinden geçtiği hassas süreç, anayasa değişikliği ve gerçekleşmesi olası referandum oldu. Yapılan toplantıda Aydın ve Söke'de birlik beraberlik içinde çalışılması konusunda karar alınırken, önümüzdeki süreç için İl ve İlçe yönetim kurulları ile birlikte çalışma usul ve esasları görüşüldü.
Aydın İl Başkanı Ömer Özmen'in katıldığı toplantıda mevcut ilçe Başkanı Fatih Gürer'in yanı sıra Söke Ak Parti'de İlçe Başkanlığı görevi yapmış Kenan Özcan, Kemal Özbek, Tanju Karaçancı, Murat Candal, Ali Güzelyağdöken, Namık Yıldırım, Hasan Turhan, Abdullah Yeniusta bulundu.
Toplantı sonrasında yapılan açıklamada; '2007'de halkoylaması ile Anayasa değişikliği yapıldı ve Cumhurbaşkanı'nın halk tarafından seçilmesinin önü açıldı. Ancak 1982 darbe Anayasa'sında Cumhurbaşkanı'nın yetkilerinin sınırsız ama sorumluluğunun olmadığı hepimizin malumudur. Cumhurbaşkanı'nın yetki ve sorumluluklarının yeniden belirlenmesi bir zorunluluktur. Bu durum bazı muhalif siyasilerin iddia ettiği gibi 'bir kişinin isteği ile rejimin değiştirilmesi' değildir. Sayın Başbakan'ın da ifade ettiği gibi 'Bu ülkenin rejimi 1923'de belirlenmiştir'. Rejimin adı da Cumhuriyet'tir. Bugün yapılması söz konusu 12 maddelik Anayasa değişikliğinin amacı ise sadece yönetim sisteminin değiştirilmesidir.
Bu ülke koalisyon dönemlerinden çok çekti.'Yönetimde istikrarın' sağlanması için, Vatandaşımız 'partili Cumhurbaşkanı'nı seçerken aynı zamanda yürütme organı dediğimiz hükümeti seçmiş olacak. Temsilde adaleti sağlamak ve yasama ile yürütmeyi birbirinden bağımsız hale getirmek için de ayrıca seçilecek Milletvekillerinden Türkiye Büyük Millet Meclisi oluşturulacak. Artık yürütmede iki başlılık olmayacak. Yasama ile yürütme arasında iç içe geçen durum ortadan kalkacak. Seçilmiş Yasama Meclisi, seçilmiş Cumhurbaşkanı'nın denetimini yapabilecek' denildi.
'EV EV, MAHALLE MAHALLE ANLATILACAK'
Yapılan açıklamada; 'Ülkemizin ve Milletimizin geleceğinde bir dönüm noktası olarak gördüğümüz Anayasa değişikliği ve olası referandum için bütün bunları sevgili vatandaşlarımıza anlatmamız gerekiyor. Bu konu parti meselesi değildir. Ancak 'usul ve uslub hatası' yapmamak için İl ve İlçe yönetim kurulları ile birlikte çalışma usul ve esasları görüştüğümüz verimli bir toplantı geçekleştirdik. Adalet ve Kalkınma Partisinin kuruluşundan bu yana görev almış eski İlçe Başkanları olarak referandumda ev ev, mahalle mahalle gezerek Aydın'da ve Söke'de birlik ve beraberlik içerisinde çalışacağız' sözlerine yer verildi.