Eski Başbakan ve Ak Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, Beşiktaş'ta yaşanan terör saldırısı dolayısıyla taziyede bulunmak üzere Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Davutoğlu'nu İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan karşıladı. Çalışkan ve Davutoğlu arasında yaklaşık 15 dakikalık görüşme gerçekleşti.
Taziye ziyareti sonrası açıklama yapan Davutoğlu, 'İstanbul'da yaşanan terör saldırısı bir kez daha yüreklerimiz dağladı. Ülkemizin karşı karşıya kaldığı riskler konusunda da hepimizi bir kez daha ciddi şekilde birlikte davranmaya sevk etti. Ben, emniyet camiamızın bu büyük acısı dolayısıyla İstanbul Emniyet Müdürümüzü ziyaret ederek, taziyelerimi iletmek ve gazilerimize şifa dileklerimi sunmak istedim. Emniyet güçlerimiz her zaman ülkenin birliği ve milletimizin huzur için her türlü fedakârlığa hazır olmuştur. 15 Temmuz'da verilen kahramanca mücadele hepimizin hafızalarındadır. Geçmişte de terörle mücadelede çok emniyet mensubumuzu şehit verdik ama emniyet teşkilatımız her zaman her türü vazifeye hazır bir şekilde vazifelerinin başındadır' dedi.
Türkiye Cumhuriyeti'nin bütün kurumlarıyla birlikte güçlü bir devlet olduğunu belirten Davutoğlu, 'Hep beraber milli birlik ve bütünlük içerisinde bu sınavların da üstesinden geleceğiz. Bu birliğimizi sarsmak isteyen terör örgütlerine karşı tek vücut, tek yürek, tek zihin, tek vicdan olarak birlikte davranacağız. Bugün öğle namazından sayın Cumhurbaşkanımızla beraber bir şehidimizin cenaze namazına katıldık. Ondan sonra hastanelerdeki gazilerimizi ziyaret ettim. Şimdi de emniyet müdürümüzü ziyaret ederek taziyelerimi ilettim. Kendisinin şahsında bütün emniyet teşkilatımızın yaptıkları fedakârlıklar dolayısıyla minnetlerimi ifade ediyorum. Şehitlerimize rahmet diliyorum. Allah bize bir daha böyle acılar göstermesin' şeklinde konuştu.
Davutoğlu, 'Bu terör örgütleri hangi kimlik ve kılıkla gelirlerse gelsinler, ister PKK ister DEAŞ isterlerse DHKP-C ve arkalarında hangi mihraklar olursa olsun onlarda bilsinler ki bu saldırılar bizim birlik ve beraberlik inancımızı güçlendirir. Ülkenin bütünlüğünü devletin bekasını ve milletimizin huzuruna sağlamak yönünde attığımız adımları daha da güçlü kılar. Milletimiz bu konuda gerekli bütün adımların atıldığından emin olsun. Allah birliğimizi ve beraberliğimizi daim etsin. Allah terörle mücadele eden bütün unsurlarımızı muzaffer ve muhafaza eylesin' diye konuştu.
Ahmet Davutoğlu, yaptığı açıklamanın ardından emniyetten ayrıldı.