Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun Milletvekili Hayati Tekin, yeni Anayasa görüşmelerinin ardından nisan ayında gidilecek referandumun ekonomik olarak Türkiye'yi bitirebileceğini söyledi. Tekin, ''7 Haziran'dan bu yana kaç tane seçim yaşadık. O seçimlerden sonra da para ve ekonomi hiç rahatlamadı. Sürekli bir rampadan aşağıya doğru gidiyoruz. Daha kötü de olabilir'' ifadelerini kullandı.

EKONOMİ HİÇ RAHATLAMADI
Seçim ikliminin insanların ekonomik olarak 'Acaba' derken artık hiç kımıldamayacağını ifade eden Tekin, ''Bu pozisyonda seçim atmosferine girmek Türkiye'yi iyice bitirir. Nisan ayında referandum olduğunu düşünelim, Allah muhafaza geçti. Sonra dendi ki temmuz veya kasımda seçim. Zaten bitmiş ekonomi. İnsanlar acabanın içindeyken hiç kımıldamayacak. Yaz aylarındaki sebze ve meyveyle ancak karnını doyurup seçime varmaya kalkacak. Zaten 7 Haziran'dan bu yana kaç tane seçim yaşadık. O seçimlerden sonra da para ve ekonomi hiç rahatlamadı. Sürekli bir rampadan aşağıya doğru gidiyoruz. Daha kötü de olabiliriz'' dedi.

AB İLİŞKİLERİ KOPABİLİR
Anayasa değişikliğinin kabulünün Avrupa Birliği (AB) ilişkilerine de zarar verebileceğini söyleyen Tekin, ''AB, çıkan yasalarla demokrasiyi yok ettiniz, görüşmeleri dondurduk da dediği zaman bizim zaten Avrupa ile kopuşumuzun ilanı olur. Ekonomik ilişkilerimiz donduğu an biz oradan koparız. Belki de hükümet de kopmamızı istiyor, çünkü birçok insan KHK'larla ne idüğü belirsiz durumlarda sürünüyor. O insanların tonlarca tazminatları olacak. Dünyaya biz Ankara kriterlerini uyguluyoruz diyemezsiniz. Bütün dünya bizi medeniyetten atılmış olduğumuzu görür. Üçüncü dünya olduğumuzun ilanıdır artık. Bu da ekonomide doları ve euroyu birer lira arttırır. Zaten bizim hiçbir iş yapmadan da dövize ihtiyacımız var. İlaç almayacak mıyız, teknoloji parçası almayacak mıyız? Teknolojimiz yok, bir şey üretmek için de alacağımız ara argümanlar hep dövizle. Bugün borcumuzun sıfırlandığını düşünsek bile önümüzdeki yıl bize 200 milyar dolar para lazım. Seçim önü gelince piyasaya 2-3 milyar dolar para sürüp sonra seçimden çıkmakla bir şey olmaz. Her zaman aynı şey'' sözlerini kaydetti.

Zerrin SOMUNCU