Samsun-Atakum Seyfi Demirsoy İlkokulu 3-E sınıfı öğrencileri, okul harçlıklarını biriktirerek Halep'e gönderdi. Derste komşuluk hakkı konusunu işlerken öğrencilerine Halep'i anlatan sınıf öğretmeni Ali Yılmaz, ''Bütün öğrenciler Halep'te yaşananları anlattığımda ağladı ve hemen yardım etmek istedi'' ifadelerini kullandı.

BÜTÜN ÇOCUKLAR AĞLADI
Komşu haklarıyla ilgili ders işlerken öğrencilerine Halep'teki çocukları anlattığını söyleyen Yılmaz, ''Onlardan biraz düşünmelerini istedim. Kafamı kaldırdığımda hepsinin gözlerinde yaş vardı. Sonra hepsi Halep'e yardım etmek istedi. Bazıları kumbaralarını getirdi, bazıları da para biriktirdi. Yaklaşık 1 ayda 700 lira topladılar. Ufak bir mebla olsa da bizim için anlamı büyük. Çocuklarımla gurur duyuyorum. Çocuklarımız daha bu yaşlarda yardım bilincinin ne demek olduğunu iyi öğrendi. Sınıfça yardımlarımız devam edecek'' dedi.

KUMBARALARIMIZI BOŞALTTIK
3-E sınıf başkanı Kaan Baybörü kampanyaya tüm sınıf arkadaşlarının severek destek olduğunu ifade ederek, ''Bazıları kumbaralarını boşalttı, bazıları da harçlıklarını biriktirdi. Halep'teki kardeşlerimize acımasızca bomba yağarken, aç susuz kalırlarken bize yan gelip yatmak mı düşerdi? Onlar da insan, onların da yaşamaya hakkı var. Biz el ele verip onlara yardım edelim. Halep'i unutmayalım. Böyle bir yardımda bulunduğumuz için çok mutluyuz. Her zaman kendimizi değil, başkalarını da düşünmeliyiz'' diye konuştu.

ÇOK DUYGULANDIM
Atakum İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Vahit Arslan, Atakum İlçe Müftüsü İsmail Keskin'e öğrencilerin Türkiye Diyanet Vakfı hesabına yatırılan yardımın makbuzunu verdi. İlçe Müftüsü Keskin, öğrencilerin bu duyarlılığı karşısında çok duygulandığını ifade ederek, ''Örnek davranışlarından dolayı öğrencileri ve bu alışkanlığı kazandıran velileri de tebrik ediyorum. Bu gibi hayırlı hizmetlerin devamını bekliyoruz. Çok küçük ama çok anlamlı. Önemli olan niyettir'' sözlerini kaydetti.

Zerrin SOMUNCU