CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, Haberaks TV ekranlarında yayınlanan Burcu Düzgün Çoban'ın sunduğu Haberin Sesi programına katılarak referandum sürecini değerlendirdi.

MİLLET 'HAYIR' DİYECEK
Anayasa değişiklik sürecinde bir takım yasal prosedürlerin ardından referandum sürecine girildiğini hatırlatan Başkan Akcagöz, "Parti örgütlerimiz referanduma en iyi şekilde hazırlandı. Parlamentoda milletvekillerine baskı kurularak, darp etmeye varan baskıları görüp referanduma gidiyoruz. Referandum Türkiye'de ilk defa uygulanmıyor. Fakat temel bir Anayasa değişikliği ilk defa gündeme geliyor. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde Anayasa değiştirmeye yetki almamış bir parlamento yapısı millettin önüne bu temel değişikliği götürecek ve ben halkımızın referandumda 'hayır' diyeceğine yürekten inanıyorum" dedi.

HİÇBİR SORUNU ÇÖZMEYECEK
Cumhuriyet Halk Partisi örgütlerinin referanduma hazır olduğunu dile getiren Başkan Akcagöz, "Bu temel değişikliğin Türkiye'nin hiçbir sorununu ortadan kaldırmayacağını herkes görüyor. Feraset sahibi herkes bu anayasanın ekonomik krizleri ortadan kaldırmayacağını, terör problemini çözmeyeceğini, işsizliğe çare bulmayacağını görüyor. Milletimizin bu referandumda açık ara 'hayır' diyeceğini şimdiden söyleyebilirim" diye konuştu.

Pirsu DÜZGÜN