AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin toplumu kucaklaştıracağını ifade etti.
Cumhurbaşkanlığı sistemine en çok karşı çıkanların PKK'nın sözde elebaşları olduğunu belirten Kurt, 'PKK'nın sözde ele başları TV'lere röportajlar verip, 'bu sistem gelirse bizim sonumuz olacak' diyor. Bu Anayasa değişikliği tarihi bir fırsattır. Güçlü yönetim sayesinde, Türkiye'de vesayetler dönemi geri gelmemek üzere kapanacak. Milletten üstün bir güç kalmayacak. Ekonomi daha güçlü, istikrar sürekli hale gelecek. İstikrar yatırım ve üretimi beraberinde getirir. Türkiye kendi içinde basit politik tartışmalar yerine büyümeye odaklanacak. Asıl işini yerine getirecek. Yeni sistem inanıyorum ki terör belasının da sonunu getirecek' dedi.

MECLİS GÜÇLENECEK

Yeni sistemin meclisi ve milletvekillerini etkisizleştirdiği yönündeki eleştirilere de yanıt veren Kurt, 'Yeni sistemde milletvekilinden başka kimse kanun teklifi veremiyor. İstisna olarak Cumhurbaşkanı, bütçe ve kesin hesap kanunu teklifi verebiliyor. Meclis ve milletvekilleri daha da güçleniyor" ifadelrine yer verdi.