MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta, Haber Medya Grubu'nu ziyaret etti.

Haber Medya Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Necdet Uzun, Haber Medya Satış ve Pazarlama Direktörü Hülya Hacıoğlu, Haberaks TV Genel Yayın Koordinatörü Fatih Korkmaz, Haber Radyo Genel Yayın Yönetmeni Cumhur Kocaoğlu ve Haberaks TV Programlar Koordinatörü Sinan Sallabaş ile bir süre görüşen Usta, gündemle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ
Yeni anayasa çalışmaları konusunda açıklamada bulunan Usta, "1982 Anayasası'nın bir kısmı değişmiş olmakla birlikte biz de Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu Anayasa'da değişmesi gereken maddelerinin olduğunu düşünüyoruz. Değişiklik yapılmasından yanayız. Fakat bu meselede AKP, konuyu başkanlık sistemine getiriyor. Orada bizim tavrımız net. Biz hiçbir şekilde parlamenter sistemin değişmesinden yana değiliz. AKP, Türkiye'ye özgü tek adam yönetiminde bir başkanlık sistemine geçmek konusunda dayatıyor. Bu Türkiye'nin hayrına olacak bir şey değil. Türkiye'nin bugün ihtiyaçlarını karşılayacak bir anayasa yapılması gerekiyor" diye konuştu.

MECLİS FAALİYETLERİ
Plan ve Bütçe Komisyonu olarak yoğun bir çalışma süreci içerisinde olduklarını belirten Usta, "2016 yılının bütçe görüşmeleri devam ediyor. Bütçe çalışmaları kapsamında Türkiye ekonomisini rahatlatacak ve ülkenin önünü açacak hususlarda müdalelerde bulunuyoruz. Tavrımızı net bir şekilde koymaya çalışıyoruz. Şu anda komisyon çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Önümüzde 11 gün sürecek bir görüşme süreci var. Gece yarılarına kadar çalışıyoruz" dedi.

SAMSUNUN SORUNLARI
Ayrıca parlamentoda, genel kurulda ve bütçe görüşmelerinde Samsun'un meselelerini de gündeme taşımaya çalıştıklarını dile getiren Usta, "Yani Samsun'un sosyal hayatı, ekonomisi, işsizlik sorunu, göç, tarım, sanayi ve son günlerde ortaya çıkan tavuk çiftliklerindeki istihdam kayıplarını görüşüyoruz. Tarıma dayalı sanayiyi Samsun'da geliştirmek adına mühalelerimiz oldu. Onun dışında daha lokal olarak Vezirköprü'deki Kuruçay Göleti, Terme'deki Termik Sanral ile ilgili sorunları gündeme taşıyoruz. Samsunspor'la ilgili sorunları gündeme taşıdık. Samsun'la ilgili farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

YANLIŞLARIN BEDELİ ÖDENİYOR
Terör olaylarından ülkenin olumsuz etkilendiğini belirten Usta, "İstikrar açısından da bunlar son derece kötü olaylar. Bunlar nasıl oluyor, niye ortaya çıkıyor, iyice araştırılması, değerlendirilmesi gerekiyor. Türkiye, Doğu ve Güneydoğu'da çözüm süreci kapsamında yapılan yanlışların bugün bedelini ödüyor. Çözüm süreci zarar görmesin diye teröristlerin şehirlere gelmesine, örgütlenmesine göz yumuldu. Sonuçta da terör faaliyetleri giderek arttı. Hükümet bugünkü kararlılığını 5 yıl önce göstermiş olsaydı, bu kadar büyük sıkıntılar yaşanmayacaktı. Türkiye güvensiz bir ülke haline geldi. Yerli ve yabancı terör örgütlerinin çok kolay eylem yapabildiği bir yer haline geldi. Her ne olursa olsun, terör siyaset üstü bir meseledir. Ya hep birlikte bu terörü bitireceğiz ya da bu terör yüzünden derin yaralar alacağız" ifadelerini kullandı.

Barış BUDANOĞLU, Dilber BAHADIR