Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, Felsefe ve Din Bilimleri Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mahmut Aydın, Haziran ayında yapılacak rektör adayı belirleme seçimleri için adaylığını açıkladı.

Prof. Dr. Mahmut Aydın yaptığı açıklamada, "Üniversitenin en üst idarecisi olan rektörün yaşanan değişime liderlik etme kabiliyetine sahip olması ve yöneticisi olduğu üniversitenin kurullarına başkanlık etmesi, birimleri denetleyip onlara rehberlik etmesi ve böylece üniversitenin stratejik hedeflerini gerçekleştirmeyi sağlayan bir lider olması gerektiği aşikardır' dedi.

PARALAL YAPIYLA MÜCADELE
Prof. Dr. Mahmut Aydın, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "OMÜ rektörlüğü görevi tevdi edildiğinde, demokratik bir yönetimin en belirgin unsuru olan istişare mekanizmalarını etkin bir şekilde işletmek suretiyle üniversite yönetimini derin veya görünmeyen yapı ya da yapıların etkisinden kurtararak sadece belirli grup veya grupların ya da çıkar çevrelerinin değil, herkesin rektörü kılacak bir yönetim anlayışını hakim kılmak, ilk işimiz olacaktır. Bu doğrultuda 'milli güvenliği tehdit eden legal görünümlü illegal yapı' şeklinde tanımlanan ve 'devletin öncelikle mücadele edeceği' 'paralel devlet yapılanması' olarak bilinen örgütlenmeyi üniversitede etkisiz hale getirecek sağlam bir irade ve kararlı bir duruş sergilenecektir.'