Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Rotterdam'da Türk vatandaşlarıyla bir araya gelerek konuşma yapmayı planlayan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun uçuş iznini iptal edilmesi ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın Türk konsolosluğuna girişine izin verilmeyerek sabaha karşı 03.00'ten sonra polis eskortuyla sınır dışı edilmesine tepki gösterdi.

GERÇEK YÜZÜNÜ GÖSTERDİ

Alınan kararların hiçbir hukuki ve ahlaki teamüle sığmadığını belirterek, 'Bize her seferinde insanlık ve demokrasi dersi veren başta Almanya ve Hollanda olmak üzere Avrupa gerçek yüzünü bir kez daha göstermiştir. Bölgede güçlü bir Türkiye'yi istemeyen zihniyet PKK, FETÖ ve diğer terör örgütlerinin teröristlerine ifade ve fikir özgürlüğü adı altında propaganda yapmasına göz yumarken, bir ülkenin bakanına kendi toprakları sayılan konsolosluk binasına girmesine izin vermelerinin altında sebepler çok farklıdır. Mesele ufukta görülen güçlü Türkiye korkusu Avrupa'da haçlı zihniyetini hortlatmıştır. Almanya ve Hollanda'yı ülkemize ve ülkemizin bakanlarına yapmış oldukları çirkin saldırılardan ötürü kınıyorum' dedi.

İkiz Türkiye'nin bu yapılanlara karşı vereceği en iyi cevabın Anayasa değişikliği ile güçlü Türkiye'nin önünü açması gerektiğini ifade ederek, "Halkımız güçlü ve bölgede lider Türkiye için 16 Nisan'da 'evet' demeli" diye konuştu.