MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, AK Parti'nin Meclis'i çalıştırma yöntemine dair eleştirilerden dolayı kendisine yapılan 'hayırcı gibi konuştu' iddialarına cevap verdi. Usta, 'Burada ilkeli bir duruş var, bir şeye toptan karşı çıkmak veya bir şeyi toptan onaylamak elbette ki olmaz. Bu, siyasetin normal akışı içerisinde olması gereken bir şey. Ülke meseleleri için çözüm üretmeliyiz. Fakat bunu, kötü niyetli kişiler, kurumlar bir çelişkiymiş gibi ifade ediyorlar" dedi.

'ÇELİŞKİ' DEMEK ÇOK YANLIŞ

Milliyetçi Hareket Partisi'nin 15 Temmuz sonrası ve terörle mücadele konusunda hükümete tam destek verdiklerini hatırlatan Usta, "Yine Adalet ve Kalkınma Partisi ile beraber, Türkiye'yi bir Anayasa değişikliğine götürmeye çalışıyoruz. Ama bu demek değildir ki biz yanlış gördüğümüz diğer hususlarda hükûmeti eleştirmeyeceğiz. MHP, politikalarını kendi çizgileri çerçevesinde oluşturan bir siyasi partidir. Bu çizgiye hükûmetin politikaları yaklaşırsa ona destek veririz, ondan uzaklaştığı zaman da en sert bir şekilde de eleştirilerimizi yaparız. Bizim ilkeli duruşumuzu bir çelişki gibi görmek son derece yanlış olur' dedi.

HÜKÛMETİ UYARDI

Usta, Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, alınan bazı kararların ve ekonomideki yavaşlamanın bütçe üzerinde olumsuz tesiri olacağını bildiklerini, tek aylık veriyle bir sonuca ulaşmanın çok mümkün olmadığını bildiğini söyleyerek şunları kaydetti: "Yüzde 27-28 artan gidere karşılık yüzde 4 artan bir bütçe geliri var. Önümüzdeki dönemde bu trend devam ederse, bütçe açığı çok hızla yükselecek. Bir an evvel özellikle vergi gelirlerindeki bu kötü gidişi durdurmamız lazım. Bütçe harcamalarında da israf mahiyetli veya verimsiz harcamalar varsa hükûmetin mutlaka bunları da sınırlandırma yönünde tedbir alması gerekir. 2009 yılında küresel krizin Türkiye ekonomisine yansımaları ve Türkiye ekonomisindeki beceriksizliklerle birlikte, fazlaya geçen bütçe dengesinin, millî gelirin yüzde 5'ine varan bir açığa kadar bir anda yükseldiğini gördük."