Yalçın, muhaliflerin, MHP'nin olağanüstü kurultaya götürülmesi konusunda dava açmasına yönelik açıklama yaptı.

MHP'li Yalçın, son yıllarda toplumda meydana gelen ahlaki kokuşmadan milliyetçi-ülkücü camianın en az şekilde etkilendiğini belirterek, küçük de olsa bazı istenmeyen hadiselerin yaşandığını kaydetti.

"Unutulmamalıdır ki davaya inancın ve sadakatin temel ölçütlerinden biri, onun vazettiği kıymet hükümlerinin titizlik ve hassasiyetle yaşatılıp korunmasıdır" diyen Yalçın, milliyetçi-ülkücü hareketin fikriyatını oluşturan, 47 yıllık onurlu geçmişinden bugüne taşıyan, ayakta dimdik tutan ve onu besleyenin şeyin sahip olduğu değerler bütünü olduğunu belirtti.

"BUNUN ANLAMI KENDİ AYAĞINA KURŞUN SIKMAKTIR'

Söz konusu değerlerin yaşatılmasının, ülkücü davanın yaşatılması anlamına geldiğini vurgulayan Yalçın, şöyle konuştu:

"Ne var ki uzun bir süreden beri sosyal medyada, kendini ülkücü olarak tanımlayan veya öyle olduğunu iddia eden bazı kimseler tarafından çeşitli bahanelerle Milliyetçi-Ülkücü hareketin siyasetteki temsilcisi olan MHP'yi, MHP'nin Genel Başkan ve yönetimini hedef alan hafif meşrep ve ahlak dışı paylaşım yapılmaktadır. Camiamızın kutlu geleneklerine ve ülkücü ahlakına aykırı ifadelerle dolu bu paylaşımlar, 'dava' kavramının ifade ettiği değerler bütünüyle asla bağdaşmamaktadır. Üstelik bu paylaşımlarda, MHP camiasının sicilli düşmanlarıyla bilhassa medyada 'fitne saçma' geleneğinin temsilcileri olan ve bir bardak suda koparmaya çalışan bazı ahlaksız köşe yazarlarının referans alındığı görülmektedir. Oysa Türk milliyetçilerinin yapması gereken şey, bu gibi zavallıların bütün milliyetçi-ülkücü camiayı aşağılayan yorumlarını tenkit malzemesi olarak kullanmak yerine, onlara gereken cevabı vermek olmalıdır. Çünkü onlar, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin şahsında hem partinin kurumsal kimliğini hem o makamın manevi şahsiyetini ve hem de bütün camiamızı tahkir etmektedir. Onların ahlak dışı ve yakışıksız yorumlarını referans göstermek, onların ekmeğine yağ sürmek, kendi ayağına kurşun sıkmak anlamına gelmektedir."