Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığındaki toplantıya, Nazlıaka da katıldı. YDK'ya gidip gitmeyeceğine ilişkin kapalı oylamanın yapıldığı sırada toplantıdan çıkan Nazlıaka, gazetecilere açıklamada bulundu.

Yaklaşık 4 saat süren toplantıda, hemen hemen herkesin söz alarak görüşlerini dile getirdiğini belirten Nazlıaka, şöyle devam etti:

OLAY İSMİM KADAR GERÇEK AMA

"İsim açıklamam konusunda çok yoğun bir baskı yapıldı. İsim açıklamadığım takdirde, bu konunun inanılırlığı konusunda bir sorgulama yapıldı. Şunu bilmenizi isterim; Bu olay, ismimin Aylin Nazlıaka olduğu kadar gerçek. Ancak olayın daha sonrasında basına servis edilişi ve basında işleniş biçimiyle yön değiştirmesi, maalesef algısal boyutuyla, gerçekleştirilen olay arasında fersah fersah fark yaratmıştır. Yani olay olmuştur. Ama bunu yapan arkadaşımız, bir Atatürk düşmanlığı amacıyla bunu gerçekleştirmemiştir. CHP, kurucu iradeye, liderine, bağımsızlığın kurucusu, Cumhuriyet'in mimarı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e bağlıdır. Tüm milletvekillerimiz de bu bağlılığı devam ettirmektedir."