Samsun Haber - CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Havza İlçe Başkanlığı'nın İmircik Köyü'nde düzenlediği sohbet toplantısında, Anayasa değişikliğinin ülkeye zarar vereceğini ifade etti.

YÜKÜ HALKIMIZ ÇEKECEK

Anayasa değişikliğinin esas amacının rejim değişikliği olduğunu öne süren Zeybek, "Referanduma sunulan Anayasa değişiklik maddeleri incelendiğinde halkımız ve ülkemiz yararına düzenleme göremiyoruz. Bunun yanı sıra milletvekili sayısı 600'e çıkarılıp ekonomimize büyük bir yük getiriliyor. Partili cumhurbaşkanı tarafından atanan yardımcıları ve bakanlar, dokunulmazlık zırhına bürünecek. Atanan yardımcıların ve bakanların sayıları belli olmadığı gibi atanma kriterleri de belli değil. Seçilmeden en üst makamları işgal edecek atanmış bürokratlardan hesap sorulamayacak. Bu kişilerin ücret ve her türlü sosyal hakkı halkımızın vergileri ile ödenecek ve yine yükü halkımız geçecek" dedi.

TAM BİR ALDATMACA

Seçilme yaşının 18'e düşürülmesini öngören düzenlemeyi de eleştiren Zeybek, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "18 yaşında milletvekilliği iddiası milletin aklıyla alay etmektir. Gençlerimizi seviyor ve en iyi makamlarda görmek istiyoruz. İktidarı bu konuda samimi bulmuyoruz. Geçtiğimiz seçimlerde seçilme yaşı 25'e indirildi, peki kaç milletvekili bu yaşta? Neden gençleri seçilecek yerlerden aday yapmadınız? Tam bir aldatmaca olduğunu düşünüyorum."