Samsun Haber - Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, İstiklal Caddesi üzerinde açılan referandum bürosunda vatandaşlarla sohbet etti.

Akcagöz, "Halkımız gelip bu bürodan, yaptığımız referandum çalışmasına dair dokümanlarımızı elde edebiliyor. Büroda gün içinde bulunan arkadaşlarımız aynı duyarlılıkla bu anayasa değişikliğinin neler getirdiğini, neler götürdüğünü anlatmaya devam ediyor. Vatandaşlarımızın gösterdiği ilgi, her türlü takdire layık. Samsun halkı, her şeyin farkında. Bu anayasa değişikliği hiçbir sıkıntıyı çözmüyor. Ekonomi kötü. Terör almış başını gitmiş. Teröre verilen tavizler, çocuklarımızın hayatına mal olmuş, olmaya da devam ediyor. Tüm yetki hükümetin elinde. Bu derdi sıkıntıyı ortadan kaldıracaksanız, buyurun kaldırın. Parlamenter demokrasi, bu sorunların önünde bir engel değil. Tüm yetki onlarda olacakmış. Yasame ve yargı onlardan sorulacak. Yürütme zaten bizzat kendi ellerinde Bu kadarı da fazla. Bu istediğiniz yetki, tek adam yetkisidir. Bu tek adam yetkisini, millet size vermeyecek" dedi.

BÖLÜNMENİN ÖNÜNÜ AÇARSINIZ

Verilecek her evet oyunun Şeyh Sait'in ruhuna bir fatiha olacağı yönünde propaganda yapıldığını dile getiren Akcagöz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:" Şeyh Sait kim? Bir vatan hainidir. Bir şakidir. Suçunun cezasını hayatıyla ödemiştir. Ülkenin bölünmemesi ve insanların birbirinden ayrılmaması için bu referandumda 'hayır' diyeceğiz. Bu anayasa değişikliğine 'evet' derseniz, bölünmenin önünü açarsınız. Bir başkan gelecek, Tüm yetki onda olacak. Bu başkan, dilerse bir kaç vilayeti tek bir idari birim olarak toplayabilecek. 'Bizde böyle bir şey olmaz' demeyin. Milletten bu yetki isteniyor. Bu, ülkenin eyaletlere bölünmesine davetiye çıkarmak anlamına gelir. Bu yetkiyi birine verdiniz mi, ülke parça parça oldu diye üzülmeyeceksiniz."