Samsun Haber - Havaların ısınmasıyla birlikte park ve bahçelerde düzenleme ve yenilenme çalışmalarına başlayan Terme Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, bahar ve yaz aylarında vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği parkların canlanması için çalışmalarını arttırdı.

Daha yaşanabilir Terme hedefinden yola çıkarak, ilçenin dört bir yanının yeşillendirilmesi adına çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü ifade eden Park ve Bahçeler Müdürü Ertan Keleş 'Vatandaşlarımızın gün içerisinde aileleriyle birlikte hoş vakit geçirebilmelerini sağlamak adına içerisinde çocuk oyun alanı ve dinleme alanlarının olduğu yeni park alanları oluşturulup gerekli çevre düzenlemesini yapıyoruz. Eski park alanlarının revize ve yenileme çalışmalarımız devam ediyor. Yapılan program dahilinde ilçe genelinde yeşillendirme çalışmalarına devam edeceğiz' ifadelerine yer verdi.

YENİ SERA VE FİDANLIK ALANI

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, alt ve üst yapısı tamamlanan alanlarda ağaçlandırma ve çiçeklendirme çalışmalarına ağırlık vereceklerini belirterek, 'Çocuklarımıza yeşil bir Terme bırakmak için yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Bunun için de uygun olan yerlere parklar ve çevre düzenlemeleri yapıyoruz. Önümüzdeki günlerde yeni sera ve fidanlık alanı ile ilgili çalışmalara başlayacağız. Şehrimizin çehresini değiştirme adına yürüttüğümüz çalışmalar ile Terme rengarenk bir görüntüye kavuşacak' dedi.

İlçeyi yeşile bürümeyi hedefleyen Terme Belediyesi'nin yaptığı ağaçlandırma ve yeşillendirme çalışmaları, vatandaşların da takdirini topluyor. Mahallelerindeki parklarda çim ekimi ve ağaçlandırma çalışmalarından memnun olduklarını dile getiren vatandaşlar, bu çalışmaların dolayı belediyeye teşekkür etti.