Samsun Haber: Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel, Belediye Başkanı Zihni Şahin, TSO Başkanı Göksel Başar ve Meclis Başkanı Nur Meral Aydıner, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Şevket Aşcı Turizm Fakültesi Dekanlığı görevine getirilen Prof. Dr. Fatma Aydın'ı ziyaret etti. Bafra turizminin masaya yatırıldığı görüşmede Dekan Aydın, fakülte inşaatını yapan Kaya Aşcı ve ailesine teşekkür etti.

POTANSİYELİMİZ YÜKSEK

Bafra'nın çok önemli turizm potansiyeline sahip olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Şahin, 'Bafra için ortak akıl ile belirlediğimiz 5 ana hedefimizden birisi de turizmdir. Baframızın Kızılırmak Deltası Bafra Kuş Cenneti, Çetinkaya Köprüsü, baraj gölleri, deniz feneri, İkiztepe Ören Yeri, damak tatları, müzeleri, doğal güzellikleri ve tarihi eserleri ile turizm için oldukça önemli bir konumdadır" dedi.

ÖNEMLİ MÜJDELER ALDIK

İlçedeki turizm potansiyelini genişletmek için çalışmalarına devam ettiklerini belirten Şahin, "Balon gezileri ve yamaç paraşütünü ile turizm çeşitliliğimizi artırdık. Önemli diğer yatırımımız da Kızılırmak Sedde projesidir. Büyükşehir Belediye Başkanımız bu projeye bu yıl başlanacağını ifade etti. Ayrıca otogar ve halimizin şehir dışına çıkarılması gerekiyordu, bunların da müjdesini aldık. Daha önce de raylı sistemin Bafra'ya kadar geleceğini açıklamıştı. Başkanımıza çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.