29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 94. yıldönümü, Ladik Kaymakamlık makamında tebriklerin kabulünün ardından İbrahim Karabacak Kapalı Spor Salonu'nda çeşitli etkinliklerin yapılmasıyla kutlandı. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER YAPILDI

Kaymakam Emrah Uzun ve Belediye Başkanı Selim Özbalcı, beraberindekiler ile birlikte törene katılanların ve halkın bayramını kutladı. Program, Kaymakam Uzun'un konuşmasının ardından folklor gösterileri, günün anlam ve önemine yönelik şiirlerin okunması, 75. Yıl Anaokulu öğrencilerinin müzikli gösterileri ve Tayyar Mehmet Paşa Ortaokulu öğrencilerinin jimnastik hareketleri ile devam etti.

Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla resim, şiir ve kompozisyon dallarında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından resmigeçit töreni ile sona erdi.

Kutlama programına Kaymakam Emrah Uzun, Belediye Başkanı Selim Özbalcı'nın yanı sıra Cumhuriyet Savcısı Fatih Gökce, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri, vatandaşlar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.