CHP Samsun İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz, devlet kurumlarının açıkladığı resmî verilerin, 2018 yılı için şimdiden tehlike çanlarını harekete geçirmeye yettiğini söyledi. Akcagöz, 'Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, ekonomi coştu diyor. Coşan bir ekonomi var mı yok mu, inin sokağa vatandaşa sorun. Bakan'a vermişler talimatı, çık ekranlara 'ekonomi coştu, her şey yolunda gidiyor' diyeceksin demişler, o da gereğini yapıyor. Tiyatro kumpanyasının içinde gibiyiz" dedi.

BEDELİNİ MİLLET ÖDÜYOR

Bakan Zeybekçi'nin, haziran, ekim gibi enflasyon düşeceğini söylediğini ancak aksine arttığını ifade eden Akcagöz, "Milletle dalga geçer gibi, 'benzin zammını biz yapmıyoruz, otomatik oluyor' diyor. Millet artık bu numaraları yutmuyor. Bu zamana kadar hiç bir ekonomik hesabı tutmayan hükümet, rotasız bir şekilde yürümeye devam ediyor ama bedelini millet olarak biz ödemek zorunda kalıyoruz' diye konuştu.

YALAN SARMALI VAR

Kamuoyuna yansıyan ekonomik değerlendirme raporlarının hükümet yetkililerini yalanladığını dile getiren Akcagöz, ' Keşke, Ekonomi Bakanı iyi deyince her şey iyi olsaydı. Bir ülkede ekonominin iyi ya da kötü gittiğini nereden anlarız? Ekonomik verilere ve açıklanan enflasyon oranlarına bakarız. Bu tablo, iyi yerde miyiz, kötü yerde miyiz bize durumu net olarak anlatır. Ama ortada bir yalan sarmalı var, bir dirayetsizlik var" dedi.