Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, Samsun'un İlkadım ilçesi İstiklal Caddesi'nde bulunan akıllı dubaların, önlem alınmazsa büyük bir faciaya sebep olacağını söyledi. Akcagöz, "Bir süre önce, bir kadının evinde kalp krizi geçirdi ve sağlık ekiplerinin olay yerine gelmesine rağmen, akıllı dubalardan dolayı olay mahalline yanaşamadı. Olacak iş değil" ifadelerini kullandı.

VATANDAŞ DERTLİ

İstiklal Caddesi'nin, Çiftlik AVM olmasıyla birlikte sorunlarının arttığını kaydeden Akcagöz, "Esnaf şikayetçi, vatandaş dertli. En kötüsü, milletin derdini dinleyen de yok. Büyükşehir Belediyesi büyük bir aymazlık içinde. Akıllı dubalar, millet ölsün diye mi oraya konuldu? Bakın işte yine bir olay yaşandı ve ambulans, caddeye giremedi. Yazıktır, günahtır. Umarım kadıncağız sağlığına kavuşmuştur. Caddedeki esnaf, yaklaşık 150 metre kadını taşımak zorunda kalıyor. Olacak iş değil" dedi.

SORUNLAR ÇÖZÜLMÜYOR

İstiklal Caddesi esnafının sorunlarının giderilmediğini ifade eden Akcagöz, "Cadde trafiğe kapatıldı ve sonrasında, yaşanılan sorunlar görmezden gelindi. Akıllı dubalara bir çözüm şart. Bunun gibi başka sorunlar da yaşanıyor. Çiftlik'te giydirilen dış kaplamalar dahi sapır sapır dökülüyor. Belediye personeli, kopan kaplamaları yerine monte etmekle meşgul. Samsun'da hiçkimsenin eleştirisine kulak asmadan sergilenen bir yönetim anlayışı var. Bunun bedelini de vatandaş ödüyor. Belediyenin beceriksizliğinin cezasını vatandaş çekiyor" diye konuştu.