Yönetim Kurulu üyeleri Filiz Öztopal ve Mustafa Güngör ile birlikte Türk PDR Derneği Samsun Şubesi'ni ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, Dernek Başkanı Oğuz Özat ve dernek üyeleri tarafından karşılandı.

ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL

10 Kasım 2017 tarihli Resmi Gazete'nin 30236 sayılı nüshasında yayınlanan Rehberlik Hizmetleri Yönetmeliği'nin, okullardaki rehberlik hizmetini neredeyse ortadan kaldırdığını söyleyen Akcagöz, "Bu yönetmelik, adeta rehber öğretmene husumet besleyen, danışmanlık ve rehberlik hizmetinin önemini kavrayamamış bir kafa tarafından hazırlanmış gibi. Rehberlik personeline, sınav görevi verilmesini anlamak mümkün değil. Ayrıca, rehber öğretmenlerin nöbet tutması demek, psikolojik danışma ve rehberlik hizmetinin yapılamaması demektir. Çünkü öğretmenlerin en sıkıntılı alanlarından birinin nöbet alanı olduğunu biliyoruz. O halde, bu sıkıntılı alana, sıkıntıyı çözmek üzere eğitim almış danışman öğretmenlerin sürüklenmesi, danışma ve rehberlik hizmetini uygulanamaz hale getiriyor. Unutulmamalı ki, danışmanlık ve rehberlik hizmetleri, okul bünyesinde cereyan eden birçok suçun ortaya çıkmasını da sağlıyor. Küçük bir çocuk, okul müdüründen şikayetçi ise ne olacak? Rehber öğretmenlerin, okullarda yaşanan birçok taciz olayını ortaya çıkardığı gerçeği üzerinde duracak olursak, taciz eden okul müdürü ise bu yönetmeliğe göre, bu olayın açığa çıkması zor görünüyor" dedi.

HEYETE TEŞEKKÜR

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Şube Başkanı Özat, "CHP'nin derneğimize ziyareti bizi mutlu etti. PDR özlük haklarını ortadan kaldıran bu yönetmelik çağdışı ve kanunlara aykırı. Genç PDR'ciler işsiz. Özel okullarda adeta taşeron işçi çalıştırır gibi rehberlik sertifikası yeterli sayılıp istihdam sağlanıyor. Rehberlik hizmetleri, çağdaş eğitimin en önemli basamağıdır ve sorunlarımızla yakından ilgilendiğiniz için teşekkür ediyorum" dedi.